Aan het woord: Reinie Vijge vrijwilliger in de peuteropvang

Aan het woord: Reinie Vijge vrijwilliger in de peuteropvang

In de rubriek ‘Aan het woord’ leggen we klanten of vrijwilligers van Koppel-Swoe een aantal vragen voor. Deze maand een interview met Reinie Vijge, vrijwilliger bij peuteropvang Kabouter Spillebeen in Oene.

Vrijwilliger zijn bij een peuteropvang, wat doe je dan eigenlijk?

“Ik help de pedagogisch medewerkers van deze vestiging van Koppel-Swoe. Samen doen we allerlei dingen om de kinderen een fijne ochtend te bezorgen en bieden ze de ruimte om zich te ontwikkelen. Ik begin om half 9 en ik eindig hier net na de lunch. Daarna help ik nog met opruimen en afwassen en vervolgens fiets ik naar huis. Ik ben dan rond 14.00 uur thuis. Het werk is altijd anders. Soms lees ik voor of help ik met knutselen en andere activiteiten, maak ik fruit klaar of ben ik lekker buiten. Elke dag is weer anders.”

Waarom ben je vrijwilliger geworden bij peuteropvang Kabouter Spillebeen?

“Ik vind het enorm leuk om met kinderen om te gaan. Dat is al jaren zo. Daarom heb ik hier eens gevraagd of ik iets voor de opvanglocatie in Oene kon betekenen. Inmiddels werk ik hier zo’n vier jaar.”

Wat is er zo positief aan dit vrijwilligerswerk bij Koppel-Swoe?

“Je bent bezig met kinderen. Je leert hen van alles en je ziet dat ze groeien. Dat is toch geweldig? Daarbij heb ik echt een klik met de kinderen. Je weet wat er in hun omgaat. Ik voel me een soort van oma van de kinderen.”

Waarom zou je anderen aanraden om ook vrijwilliger te worden bij een dergelijke kinderactiviteit van Koppel-Swoe?

“Wat mij betreft is het elke dag weer geweldig om te ervaren dat je deze jonge kinderen echt iets kunt leren. Je bent echt van toegevoegde waarde.”

Vrijwilligers gezocht

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de kinderdagverblijven, peuteropvang en de bso’s van Koppel-Swoe. Denk jij naar aanleiding van het verhaal van Reinie: dat is ook wat voor mij? Meld je dan aan bij het secretariaat van Koppel-Swoe via info@koppelswoe.nl of 0578-676767.

Dit vind je misschien ook interessant!

EpeDoet! en De Ventwagen

28 november 2023
EpeDoet! is woensdag 22 november 2023 vanaf 11.00 uur te vinden bij De Ventwagen van De Passerel. DeVentwagen staat van 11.00 tot 11.45 uur bij...
Meer lezen?

EpeVertelt! De Luisterlijn

16 november 2023
EpeVertelt! is een rubriek waarbij EpeDoet! mensen uitnodigt die vertellen over het vrijwilligerswerk dat zij doen. Deze keer gingen we in gesprek met een vrijwilliger...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet