Koersbal in de Hezebrink

Koersbal in de Hezebrink

Datum/Tijd : 15/01/2020 - 14:00 - 16:00

Koersbal in de Hezebrink

Zou je meer willen bewegen? Houd je van spelen in een teamsport? Kom dan eens kennismaken met het koersbal in de Hezebrink in Emst. In het kader van meer bewegen voor ouderen is er de activiteit Koersbal op de woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in dorpssteunpunt de Hezebrink aan de Ds. van Rhijnstraat 69 te Emst.

Koersbal is een van de meest bekende zaalbalspelen voor senioren. Dit spel wordt meestal gespeeld tussen twee paren die ieder om beurten een koersbal mogen “rollen” naar een eerder weggeworpen wit klein balletje (jack genaamd). Hoe dichter bij de jack hoe meer punten er te verdienen zijn. De koersballen (4 per paar) zijn ovaal en hebben het zwaartepunt aan één kant. Alhoewel het spel heel eenvoudig lijkt lukt het meestal pas na enige oefening om de koersbal goed over de baan te spelen. Het spel wordt gespeeld op een groene vilten mat van ca. 8 meter lengte.

Tussendoor is er gelegenheid om een kopje koffie te drinken en/of wat bij te praten. Nieuwe leden zijn van harte welkom!

Voor informatie  kun je terecht bij: Dorpssteunpunt de Hezebrink. Telefonisch bereikbaar via Koppelswoe 0578-67 67 67.

Doelgroep: Ouderen
Dorp: Emst
Dienst: Dorpssteunpunt Hezebrink

© 2020 Media Magneet