Workshop ‘Natuurlijk, een Netwerk’ voor mantelzorgers

Workshop ‘Natuurlijk, een Netwerk’ voor mantelzorgers

Locatie : De Heerd
Datum/Tijd : 29/09/2020 - 09:30 - 12:00

De steunpunten mantelzorg van de gemeentes Epe, Hattem en Heerde organiseren, in samenwerking met MantelzorgNL, voor mantelzorgers een workshop in twee dagdelen met de titel ‘Natuurlijk, een Netwerk’. Alle mantelzorgers worden van harte uitgenodigd om aan deze workshop deel te nemen.

Tijdens deze workshop gaat een ervaren trainer van MantelzorgNL met jou, als mantelzorger, in gesprek over de mogelijkheden om een sociaal netwerk rondom uw zorgvrager te vormen, te versterken en te vergroten.

Aspecten die hierbij aan de orde komen zijn de drempels die jij als mantelzorger ervaart om hulp in te roepen van het sociale netwerk, een methodiek om deze vraagverlegenheid te overwinnen en het uitwisselen van voorbeelden en praktijkervaringen. Na deze workshop ben jij bekend met begrippen als draagkracht en draaglast, vraagverlegenheid en sociaal netwerk. Ook ben jij beter in staat om derden om structurele hulp te vragen.

De workshop wordt gehouden op dinsdag 29 september en dinsdag 13 oktober van 9.30 tot 12.00 uur in de Heerd, van Meurslaan 3 in Heerde. Tussendoor word je voorzien van een kopje koffie of thee. Je kunt je tot 21 september aanmelden voor deze workshop die voor jou kosteloos is. Aanmelden kan bij g.reumer@koppelswoe.nl

Meld je tijdig aan, want er kunnen maar maximaal 15 mantelzorgers aan de workshop deelnemen.

Steunpunt Mantelzorg organiseert speciaal voor mantelzorgers ontmoetingsbijeenkomsten waar je in contact komt met andere mantelzorgers om ervaringen en tips te delen. Er wordt regelmatig voorlichting gegeven. Ook organiseren we leuke uitstapjes. Op deze pagina vind je meer informatie over Steunpunt Mantelzorg.

Doelgroep: Volwassenen, Ouderen
Dorp: Emst, Epe, Oene, Vaassen
Dienst: Steunpunt Mantelzorg

© 2023 Media Magneet