Zomerschool 4-12 jaar (taal)

Zomerschool 4-12 jaar (taal)

Locatie : Schoolgebouw
Datum/Tijd : 13/08/2020 - 09:30 - 12:00

De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent voor kinderen 6 weken geen school. Voor veel kinderen is dat waarschijnlijk lekker uitslapen, doen waar je zin in hebt, beetje chillen. Maar tegelijk betekent zomervakantie ook dat er minder contact is met vriend(inn)en en dat de lesstof (taalbevordering) van school wat verder wegzakt. Daarom is er de Zomerschool, net al in 2019.

De Zomerschool wordt door de gemeenten Epe en Heerde tijdens de zomervakantie georganiseerd en is speciaal voor kinderen met een niet-Nederlandse achtergrond, in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. Kinderen die sinds 2016 in Nederland zijn en daarna in Epe of Heerde zijn komen wonen.

Op maandag, dinsdag en donderdagochtend staat van 9.30-12.00 de Nederlandse taal centraal. Op dinsdag- en donderdagmiddag is er van 12.30-16.00 uur een activiteitenprogramma, waarbij ook kinderen die vanwege financiële redenen niet op vakantie kunnen, kunnen aansluiten.

Tijdens de Zomerschool en activiteitenprogramma van 3 tot en met 20 augustus wordt er van alles georganiseerd: taal- en rekenen bevordering op een speelse manier, sport en spel, cultuur en creativiteit.

Meer informatie over de Zomerschool vind je hier.

Doelgroep: Kinderen
Dorp: Emst, Epe, Oene, Vaassen
Dienst: Algemeen

© 2023 Media Magneet