Arwolt genomineerd

Arwolt genomineerd

25 augustus 2023

Vanaf zijn vijftiende, inmiddels al dik twintig jaar, is Arwolt Brummel jeugdtrainer bij de christelijke voetbalvereniging VIOS. Daarnaast maakt(e) hij zich op diverse andere terreinen voor deze vereniging. Hij hield er bovendien zijn vrouw en indirect ook een baan aan over!

Op een bank bij het clubhuis registreren we zijn betrokkenheid. “Ik voetbal vanaf mijn zesde jaar. Eerder mocht niet van mijn ouders. Ik moest eerst het zwemdiploma halen. Tot mijn vijftiende speelde ik bij onze buurman, sv Vaassen. Daar kwam ik terecht via buren en kennissen. Omdat mijn vrienden allemaal voor VIOS uitkwamen heb ik de overstap gemaakt. Anderhalf jaar geleden ben ik als speler gestopt.”

Nog steeds jeugdtrainer. Dat moet dus wel zoiets als een passie zijn?

“Daar heb je wel gelijk in. Het is zelfs zo dat ik er door in de Jeugdzorg ben beland. Ik heb na het behalen van de benodigde diploma’s nagenoeg alle jeugdteams getraind, van de f’jes tot aan de B-junioren. Ook was ik samen met een vriend leider. Ik heb drie voetballende zoontjes. Twee ervan heb ik in hun leeftijdscategorie getraind; in het nieuwe seizoen komt de derde aan bod. Nou ja, het opzetten van ”

Van het een kwam het ander….

“ Inmiddels ben ik al een tijdje scheidsrechter en leid wedstrijden van senioren en junioren. En sinds enkele jaren maak ik als jeugdvoorzitter deel uit van het hoofdbestuur.

We hebben en sterk groeiend aantal jeugdleden. Dat is belangrijk omdat zo ieder kind op eigen niveau kan spelen.

We hebben een eigen kledingpakket, vinden het belangrijk dat onze trainers er netjes bijlopen. Het geeft ouders mede het gevoel dat ze hun kind veilig bij ons achter kunnen laten.

In de laatste thuiswedstrijd lopen de kleintjes aan de hand van onze selectiespelers het veld op. Nou ja, ik was betrokken bij voetbalkampen, contracteerde de artiesten voor de Dorpsavonden van VIOS, coördineerde de Kantinecommissie.

Eens per jaar tekent een lichting junioren een contract, waarmee ze officieel lid worden. Als voorzitter teken ik dat ook. De kinderen lopen apetrots met het certificaat rond. Laten het op school zien aan klasgenoten. Daar hopen wij onze vruchten van te plukken.”

VIOS is een echte familieclub, Zelf ben je daar een goed voorbeeld van.

“Ik heb mijn vrouw er leren kennen. Zij zit in het eerste dames team. Via mijn wederzijdse familie ben ik gerelateerd aan de mede oprichter van VIOS (Zwier Disselhof redfactie) en aan de oprichter van CSV Apeldoorn. Mijn zwagers maakten deel uit van de selectie, speelden ook bij CSV Apeldoorn, mijn schoonzussen zijn actief enzovoort. Er zijn meer voorbeelden van families die hun hart aan de club hebben verpand, maar bij ons is het allemaal wel heel extreem.”

Onderschrift

Arwolt voor ‘zijn tweede thuis’.

Dit vind je misschien ook interessant!

Omgaan met verlies en rouw

Koppel-Swoe organiseert een vierdaagse workshop: ‘Omgaan met verlies en rouw’ en aansluitend een contactgroep. Dit is bedoeld voor mensen die te maken hebben (gehad) met...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet