Samen zorgen voor gezond aanbod tijdens Avond4Daagse Epe

Samen zorgen voor gezond aanbod tijdens Avond4Daagse Epe

In de week van 5 tot en met 8 juni vindt de Avond4daagse in Epe plaats. Ongeveer 1.100 kinderen van de basisscholen uit Epe komen vier dagen achter elkaar in beweging. Vanuit de Albert Heijn en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG, onderdeel van de Heel Epe Beweegt van de buurtsportcoaches van Koppel-Swoe) stimuleren we het drinken van water en het eten van fruit, want daar loop je de Avond4daagse mee uit!

De deelname van scholen, het in beweging brengen van kinderen en hun ouders tijdens de Avond4daagse sluit goed aan bij de JOGG-aanpak die wij als gemeente lokaal uitvoeren. Met deze aanpak verbinden wij in onze gemeente lokale initiatieven en partijen die inzetten op een gezonde leefstijl onder kinderen en jongeren. Niet eenmalig, maar als blijvend onderdeel van een langdurige aanpak. Samen gaan we voor meer jongeren op gezond gewicht.

Avond4Daagse: bewegen is leuk en gezond

De buurtsportcoaches van Koppel-Swoe stimuleren onder de noemer Heel Epe Beweegt al enkele jaren het bewegen onder de kinderen, jongeren, volwassenen en senioren. Deelname aan de Avond4Daagse door kinderen wordt daarom toegejuicht. Tijdens de Avond4daagse leren kinderen dat bewegen leuk en gezond is. Naast bewegen stimuleren we het drinken van water en het eten van groente en/of fruit.

Dit jaar helpt de Albert Heijn uit Epe de Avond4vierdaagse tot een leuk en gezond beweegfestijn te maken. Albert Heijn vindt de gezondheid van de jeugd belangrijk, daarom werken we dit jaar samen en delen we water uit. Medewerkers van Albert Heijn delen zelfs op woensdag 6 juni tijdens de loop water en fruit uit.

Op donderdag 7 juni zorgt Heel Epe Beweegt, en dus ook JOGG, voor water langs de route. Kinderen krijgen een bekertje water of kunnen hun bidon direct vullen. Want water zorgt voor een betere prestatie en een sneller herstel.

Gezondere traktaties als beloning

En de beloningen die kinderen krijgen na het uitlopen van de vierdaagse kunnen natuurlijk ook heel goed gezondere traktaties zijn, bijvoorbeeld een ketting van druiven en snoeptomaatjes of een fruitspies. Of misschien een klein presentje, zoals een medaille of armbandje. Samen vieren we de Avond4daagse.

bron foto: www.kinderkookshop.nl

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet