Ruim 200 kinderen genoten van zonnige Buitenspeeldag

Ruim 200 kinderen genoten van zonnige Buitenspeeldag

Dagelijks buiten spelen. Vroeger was dat heel gewoon. Tegenwoordig speelt één op de vijf kinderen niet of slechts een keer per week vrij buiten. Juist in een tijd dat maar liefst 80 procent van de kinderen onvoldoende beweegt, levert buiten spelen een waardevolle bijdrage aan hun fysieke, mentale en sociale ontwikkeling.

Stichting Koppel vindt een gezonde leefstijl belangrijk. Daar valt buitenspelen ook onder. Met de Nationale Buitenspeeldag, die  woensdag 8 juni plaatsvond, is er in Epe, Vaassen en Emst extra aandacht besteed aan buitenspelen. Er waren in de gemeente Epe in totaal zo’n driehonderd bezoekers. Dat zijn kinderen én ouders of andere buurtbewoners. De Buitenspeeldag is mede mogelijk gemaakt dankzij zo’n 25 actieve buurtbewoners (vrijwilligers).

De sociaal werkers van Koppel hebben buurtbewoners op diverse locaties in Vaassen en Emst, ondersteund bij de organisatie en uitvoering van de Buitenspeeldag. Ruim 200 kinderen vermaakten zich op deze middag met de verschillende spellen en activiteiten op één van de locaties. Ook waren er zo’n zeventig ouders aanwezig, die onder het genot van een kop koffie of thee, heerlijk in de zon konden bijpraten, genieten van de speelvreugde en spontaan de helpende hand boden.

Buitenspeeldag in Vaassen

De kinderen in Berkenoord II beten het spits af. Op de Seringenhof, die speciaal voor deze dag was afgezet was er veel te doen, zoals schminken, een springkussen, steltlopen en een behendigheidsparcours. Ruim 75 kinderen speelden op deze plek.

Op de ontmoetingsplek bij de Suikerbrink, waar dit jaar voor het eerst een Buitenspeeldag werd georganiseerd, was het deze middag voor zowel jong als oud een groot feest. De actieve bewoners uit de buurt hadden verschillende leuke activiteiten georganiseerd voor de 30 kinderen die er die middag waren. Zo was er een megatwisterspel, een eierlooprace, een zeepbaan, blikgooien en touwtrekken. Gedurende de middag kwamen er vanachter diverse voordeuren buurtbewoners naar buiten en verschenen er heerlijke zelfgemaakte hapjes op de ontmoetingsplek.

Op het veld aan de Lijsterstraat in Vaassen was het weer een gezellige drukte. Met zo’n 55 kinderen en 20 volwassenen was er ook dit jaar was weer veel animo en betrokkenheid vanuit de buurt. De inmiddels vaste vrijwilligers hielpen met schminken, blikgooien, de waterglijbaan en hielden toezicht bij het springkussen.

Skiën in het zonnetje, dat deden de kinderen op de familieskies aan de Jasmijnstraat. Allemaal met een mooi geschminkt gezicht. Terwijl de ruim dertig kinderen zich prima vermaakten in en om de springkussens, genoten de oudere buurtbewoners bij de partytent van een kop koffie of thee.

Buitenspeeldag in Emst

In Emst vermaakten ruim dertig kinderen zich met de diverse (oud-)Hollandse spelletjes zoals steltlopen, sjoelen, hoefijzer werpen en zaklopen. Ook was er veel waterpret met de buikschuifbaan.

Op bijna alle locaties werden gezonde spiesjes gemaakt. De kinderen hadden de keuze uit verschillende soorten rauwkost waarmee ze hun eigen satéprikker konden vullen. Dit samen met de appels en bananen zorgden voor lekker frisse en verantwoorde snacks op deze warme middag.

De hapjes en de drankjes waren gesponsord door de Albert Heijn in Vaassen en de Spar in Emst. Mede door hen, de tomeloze inzet van vrijwilligers én het zonnige weer was de Buitenspeeldag ook dit jaar weer een enorm succes!

foto: Ruim 200 kinderen genoten van een heerlijke Buitenspeeldag

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet