Busreis naar Shiitake-kwekerij in Tilligte

Busreis naar Shiitake-kwekerij in Tilligte

Een enthousiaste groep vrijwilligers van Koppel-Swoe organiseert voor senioren uit de gemeente Epe verschillende uitstapjes. Dinsdag 30 juli staat er een busreis gepland naar de shiitake-kwekerij van de familie Masselink in Twente.

In het Verre Oosten wordt de shiitake, een soort paddenstoel, sinds eeuwen gekweekt en gewaardeerd vanwege haar geneeskrachtige werking. De shiitake is zeer eiwitrijk en bevat vitamime B en C. De paddenstoel is bloeddruk en cholesterol verlagend.

In de keuken is de shiitake veelzijdig te gebruiken en eenvoudig te bereiden.

Op dinsdag 30 juli zal de touringcar om 11.00 uur vertrekken vanaf Retailpark de Poort in Epe en vanaf daar naar Tilligte rijden.

Bij aankomst kan men aanschuiven voor een heerlijke lunch waar natuurlijk ook een kop shiitakesoep wordt geserveerd bij de belegde broodjes.

Na de lunch worden de deelnemers meegenomen voor een rondleiding in de biologische kwekerij. De shiitake wordt geleverd aan groothandels, maar op de kwekerij kan men deze dagvers kopen.

Na de rondleiding kan men nagenieten onder het genot van een kop koffie/thee met cake en in de winkel rondneuzen.

Rond 15:30 uur zal de bus weer naar Epe rijden.

Datum: dinsdag 30 juli 2019

Vertrek: 11.00 uur bij Retailpark de Poort van Epe (de Meent 1-21)

Terugkomst: omstreeks 16.30 uur

Kosten: € 34,50

Aanmelden kan bij Koppel-Swoe, telefoonnummer: 0578-676767

Een programmaboekje met uitstapjes kan je ophalen op ons kantoor, Stationsstraat 25 in Epe of bezoek onze website www.koppelswoe.nl voor meer leuke uitjes.

Dit vind je misschien ook interessant!

Welzijn op recept: Doen geeft energie

17 oktober 2019
Door allerlei omstandigheden of een ingrijpende gebeurtenis kunnen klachten ontstaan. Stress, somberheid, angst of andere klachten kunnen het dagelijks leven moeilijk maken. Stel, je wilt...
Meer lezen?

Vrijwilligersacademie van EpeDoet!

16 oktober 2019
Vrijwilligers zijn onmisbaar. Niet alleen voor onze organisatie, maar ook voor vele andere organisaties en verenigingen in de gemeente Epe. Daarom hebben we EpeDoet! gelanceerd....
Meer lezen?
© 2019 Media Magneet