Buurtsportcoaches en jongerenwerk bewegen de buurt!

Buurtsportcoaches en jongerenwerk bewegen de buurt!

De buurtsportcoaches van Stichting Koppel stimuleren een gezonde en actieve leefstijl in de gemeente Epe. Concrete voorbeelden hiervan zijn de sportinstuiven in de buurt en de pauze activiteiten op de basisscholen. Om nu ook binnen het jongerenwerk meer aandacht te geven aan bewegen hebben de buurtsportcoaches en het jongerenwerk de handen ineen geslagen. In een traject proberen zij stagiairs en vrijwilligers handvaten te bieden om zelf sport- en spelactiviteiten te begeleiden in de buurt. Voor dit traject is Koppel op zoek naar stagiairs en vrijwilligers.

Traject
Op 9 September is de eerste workhop en het traject loopt tot en met November. In deze periode willen de buurtsportcoaches concrete handvatten bieden om zelf sport- en spelactiviteiten te begeleiden. Hoe bereid ik me voor? Hoe zorg ik dat iedereen mee doet? Hoe zorg ik dat een activiteit loopt? Dit zijn belangrijke vragen waarmee het succes van een activiteit staat of valt. De bijeenkomst met de buurtsportcoach vindt aan het begin, tussentijds en aan het einde van het traject plaats. In de overige weken wordt de theorie op woensdagmiddag in de praktijk gebracht in samenwerking met het jongerenwerk op locaties in Epe en in Vaassen.

Oproep vrijwilligers
Naast een aantal stagiairs is stichting Koppel op zoek naar een aantal vrijwilligers uit de gemeente Epe die affiniteit heeft met de doelgroep en met sport- en spelactiviteiten en die hier aan deel willen nemen. Ook zij krijgen de mogelijkheid de theorie in de praktijk te brengen bij het jongerenwerk. Lijkt het u leuk om hier aan deel te nemen? Meldt u dan voor 7 September aan door een mail te sturen naar f.zoetbrood@koppelepe.nl

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet