Koppel biedt tablet- en computercursus voor ouderen

Koppel biedt tablet- en computercursus voor ouderen

Vanaf maart start stichting Koppel met een computer- en tabletcursus op verschillende locaties in de gemeente Epe. Voor veel mensen is het normaal om internet te gebruiken voor contact met familie en vrienden. Bijvoorbeeld voor het bekijken van foto’s op Facebook, om te skypen met een familielid op reis en natuurlijk om te mailen. Maar dat geldt niet voor iedereen. In deze computercursus voor ouderen start men bij de basis. Iedereen met interesse in computers en tablets is welkom!

Computercursus voor ouderen

In Samen Online Nederland geven jongeren computerles aan ouderen. Gedurende de cursus nemen jongeren de deelnemers aan de hand mee op een ontdekkingsreis langs de mogelijkheden van de computer en het internet. De cursus wordt verzorgd door jongeren, onder begeleiding van een aantal vrijwilligers. Door de cursus hebben jong en oud intensief contact en leren zij van elkaar.

Samen Online Nederland is een initiatief van Skanfonds en Stichting DOEN en wordt gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij. In de gemeente Epe wordt het uitgevoerd door stichting Koppel en gefinancierd door Lionsclub Epe.

Tabletcursus

De tabletcursus ‘Sterk met je Netwerk’ richt zich op ouderen die graag willen leren hoe zij een tablet kunnen gaan gebruiken. Er wordt bij de basis gestart. In stappen behandelt men alle opties van een tablet. Tijdens de bijeenkomsten komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals de werking van een tablet, programma’s openen en gebruiken, nieuwe programma’s installeren, internetgebruik en andere onderwerpen. De tablets worden voor de start van de cursus gebruiksklaar gemaakt, zodat de deelnemers niet direct beginnen met moeilijke opgaven zoals installeren. Gedurende de cursus mogen de tablets mee naar huis worden genomen, zodat de deelnemers thuis ook kunnen oefenen. Wanneer de cursus voorbij is, is het mogelijk om de tablet over te kopen tegen kostprijs. ‘Sterk met je Netwerk’ is een initiatief van Het Nationaal Ouderenfonds dat door Koppel wordt uitgevoerd in de gemeente Epe.

Beide cursussen worden in samenwerking met SWO/E uitgevoerd. De locaties worden bepaald op basis van de aanmeldingen.

Deelnemers en vrijwilligers

Bent u 55 jaar of ouder en wilt u deelnemen aan de tablet- of computercursus? Of wilt u graag de ouderen begeleiden bij het verbeteren van hun digitale vaardigheden? Aanmelden kan bij Mariska van Elst via telefoonnummer 0578-676767 of per mail via m.vanelst@koppelepe.nl

(c) Can Stock Photo

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet