Corona-testen voor mantelzorgers 

Corona-testen voor mantelzorgers 

Als je als mantelzorger symptomen hebt die op corona kunnen wijzen, is dat erg spannend. Zeker als je zorgt voor iemand die tot de kwetsbare groep behoort. Dit zijn volgens het RIVM mensen van 70 jaar en ouder en volwassenen ouder dan 18 jaar met chronische aandoeningen. Er zijn nu mogelijkheden voor mantelzorgers, die samenwonen met een kwetsbare zorgvrager, om een test aan te vragen via de huisarts of de GGD, indien je zelf klachten hebt die op corona kunnen wijzen. 

Kom ik in aanmerking voor een test?

Corona kan iedereen overkomen, dus ook jou als mantelzorger. Als mantelzorger is het goed om te weten of je wel of geen corona hebt. Momenteel is testen alleen mogelijk voor mantelzorgers die zelf klachten hebben die op corona lijken en die voor iemand zorgen die ouder is dan 70 jaar of ouder is dan 18 jaar met een chronische aandoening en in hetzelfde huis wonen.

Wat kan ik doen?

Als je klachten hebt en je wilt worden getest, kun je telefonisch contact opnemen met je huisarts of de GGD. Zij onderzoeken of jij mogelijk corona hebt en testen als zij dit noodzakelijk vinden. Als blijkt dat jij corona hebt zal er vervangende zorg moeten worden geregeld. Deze ondersteuning is verder uitgewerkt in de Richtlijn Mantelzorgondersteuning, zie www.Rijksoverheid.nl

Over Steunpunt Mantelzorg

Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe kan jij in deze periode 7 dagen per week bereiken op telefoonnummer 0578-67 67 67 met al je vragen betreffende mantelzorg en voor een luisterend oor, praktisch advies en lotgenotencontact.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet