Gemeente Epe in dialoog tijdens Dag van de Dialoog 2017

Gemeente Epe in dialoog tijdens Dag van de Dialoog 2017

De nationale Week van de Dialoog vindt van 3 tot en met 12 november plaats. In die week zijn er bijna 100 gemeenten in Nederland dialoogtafels waar men de kracht van de dialoogmethodiek kan ervaren. Zo ook in Epe. De Dag van de Dialoog vindt 7 november in deze gemeente plaats.

Het idee van de Dag van de Dialoog is simpel en doeltreffend: mensen komen samen en wisselen in kleine kring ervaringen uit aan de hand van een thema. Op de Dag van de Dialoog gebeurt dit op vele plaatsen in de gemeente. Dat maakt het een dag waarop vele nieuwe verbindingen gelegd worden tussen mensen, scholen, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Het levert, naast persoonlijke ervaringen en inspiratie, vaak nieuwe initiatieven op die de onderlinge binding versterken.

dag-van-de-dialoog-5

Gemeente Epe in Dialoog

Op dinsdag 7 november staan er op verschillende locaties dialoogtafels in de gemeente Epe. Daar gaat men in gesprek over het thema ‘Samen…’. Het gesprek vindt plaats onder het genot van een hapje en een drankje en duurt maximaal 2,5 uur. Elke dialoogtafel bestaat uit zes tot acht personen en er is ook een gespreksbegeleider/ster.

Het doel is mensen met elkaar in een inspirerend gesprek te brengen door inzet van de dialoog methodiek. Door aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van eventuele persoonlijke acties.

dialoog2

Doe mee met de Dag van de Dialoog 2017 in Epe!

Iedereen in de gemeente Epe wordt van harte uitgenodigd om het gesprek met anderen over het thema “Samen…” aan te gaan. Het is een thema dat op iedereen betrekking heeft. Aan de Dag van de Dialoog kan op verschillende manieren meegedaan worden:

1. Als organisator van dialoogtafels. Organisatoren van dialoogtafels zijn personen die normaal gesproken namens een organisatie één of meer dialoogtafel(s) organiseren op een eigen locatie. Hiervoor krijgen ze inhoudelijke en organisatorische ondersteuning van de projectgroep die deze activiteit coördineert.

2. Als gespreksbegeleider van een dialoogtafel. De kwaliteit van het gesprek is afhankelijk van de vaardigheden van de gespreksbegeleider in de dialoogmethodiek. Daarom wordt aan alle gespreksbegeleiders een korte training in de dialoogmethodiek aangeboden. Deelname aan deze gratis training is voorwaarde voor de inzet als gespreksbegeleider.

3. Als gespreksdeelnemer om mee te doen aan het gesprek. Alle deelnemers dienen zich vooraf aan te melden zodat de organisatie gemengde gesprekstafels kan samenstellen.

Meedoen met het coördinatieteam?

De groep vrijwilligers die de Dag van de Dialoog in Epe organiseren, zijn op zoek naar een aanvulling van het team. Ook zoekt men naar mensen die kunnen helpen met een nieuwe vorm om het coördinatieteam te inspireren, ondersteunen en aan te moedigen. Heb je interesse en/ of nog vragen hierover, neem dan contact met ons op via Johan Schroten (tel.: 06-12 96 16 42) of Bilge Yeleser (tel.: 0578-67 67 67 of 06-40 45 8328).

Voor meer informatie over Dag van de Dialoog kan je deze pagina bekijken of contact opnemen met de organisatie via tel.: 0578-676767 of email: epeindialoog@koppelepe.nl. Op de Facebookpagina https://www.facebook.com/epeindialoog/ is ook meer informatie te verkrijgen.

Tijdens de jaarlijkse Dag van de Dialoog Epe is het de bedoeling om burgers met verschillende achtergronden en culturen met elkaar in gesprek te brengen.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet