De gezonde sportkantine inspireert

De gezonde sportkantine inspireert

Het was een drukte van belang op dinsdagavond 19 april in de kantine van vv Emst. Bestuurders en kantinemedewerkers van verschillende sportverenigingen waren te gast bij de voetbalvereniging om zich te laten inspireren over De Gezonde Sportkantine.

Circa 25 personen verdeeld over de verenigingen vv Emst, vv Oene, SV Wissel, AVCialfo en SV Vaassen waren aanwezig bij de inspiratieavond. Vooraf kregen de deelnemers een gezonde maaltijd geserveerd, mede mogelijk gemaakt door vv Emst en Het Apeldoorns Beleg. Vervolgens ging Weslie Gerrits van de Gezonde Sportkantine tijdens een interactieve workshop in op de mogelijkheden om de kantine gezonder te maken. Hoe pak je dit aan en welke manier past dit het beste bij jouw vereniging? Hoe zorg je voor een gezond(er) alternatief?

Aanleiding de gezonde kantine

Het team van HeelEpeBeweegt van Koppel zet zich in voor een gezonde en actieve leefstijl onder alle inwoners van de gemeente Epe. Sport levert een belangrijke bijdrage aan een gezonde leefstijl en het terugdringen van overgewicht. Niet alleen bewegen is erg belangrijk, maar zeker ook een gezonde, bewuste omgang met voeding en drank. Daarom is de Gezonde Sportkantine bij alle sportverenigingen met kantine in de gemeente onder de aandacht gebracht. Een groot aantal van deze verenigingen is bezocht door de buurtsportcoach om te kijken of er draagvlak is om actief aan de slag te gaan met een gezonde(re) sportkantine.

Als vervolg hierop is in samenwerking met vv Emst en De Gezonde Sportkantine een avond georganiseerd om zowel de enthousiaste als de twijfelende verenigingen te inspireren.

Vv Emst al aan de slag met de gezonde kantine

Vv Emst was vanaf het begin enthousiast over De Gezonde Sportkantine en ging hiermee aan de slag. Zo is het broodje gezond geïntroduceerd, staat er een fruitmand op de bar en worden er op wedstrijddagen smoothies verkocht. De vereniging wilde dan ook graag als gastheer andere verenigingen inspireren over dit thema. En met succes! Alle verenigingen hebben aangegeven hiermee aan de slag te gaan en tijdens de avond zelf zijn al de eerste afspraken gemaakt met Weslie Gerrit over een vervolgafspraak.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet