De VoorleesExpress Epe gaat van start! Voorleesgezinnen gezocht.

De VoorleesExpress Epe gaat van start! Voorleesgezinnen gezocht.

Niet alle kinderen worden thuis voorgelezen. Als kinderen te weinig met boeken en lezen in aanraking komen, beginnen zij vaak met een taalachterstand op de basisschool. Het is lastig om deze achterstand daarna weer in te halen. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verbetert de leescultuur thuis. Zo wordt ervoor gezorgd dat ze een goede toekomst tegemoet gaan, want alles begint met het beheersen van de taal. Na vele successen in andere gemeenten door heel Nederland, start Koppel in januari met de VoorleesExpress in de gemeente Epe.

Wat doet de VoorleesExpress? De VoorleesExpress helpt autochtone en allochtone gezinnen om de taalontwikkeling van hun kinderen (van 2 tot en met 8 jaar) te stimuleren. Een vrijwilliger komt twintig keer bij hen thuis en maakt de kinderen en ouders enthousiast over (interactief) voorlezen, boekjes en verhalen. De ouders krijgen hulp om het voorlezen zelf voort te zetten. Boeken moeten uiteindelijk een blijvende plek krijgen in het dagelijks leven van de kinderen.

Aanmelding van gezinnen.
Wilt u zich aanmelden? Dat kan! U kunt dan contact opnemen met de projectleider via het mailadres epe@voorleesexpress.nl. De VoorleesExpress ontvangt uw aanmelding graag zo snel mogelijk, zodat er in januari gestart kan worden met het voorlezen.

Aan de slag als vrijwilliger?
De VoorleesExpress is altijd op zoek naar vrijwilligers die een passie hebben voor lezen en boeken, en die dit graag overbrengen op gezinnen. Als voorlezer kom je twintig keer bij het gezin thuis en geef je de opvoeders handvatten om het voorlezen uiteindelijk over te nemen.

De VoorleesExpress is ook op zoek naar vrijwillige coördinatoren. Als coördinator begeleid je een aantal voorlezers en gezinnen. Je houdt contact met de voorlezer en met de projectleider. Daarnaast bezoek je een gezin drie keer, gedurende deze bezoeken evalueer je het traject met de voorlezer en het gezin.

Meer weten over De VoorleesExpress?
Voor meer informatie over De VoorleesExpress kunt u kijken op www.voorleesexpress.nl. Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger of heeft u vragen? Neem dan contact op met Mariska van Elst, projectleider Koppel: epe@voorleesexpress.nl of 0578 – 676767.

Dit project wordt uitgevoerd door Stichting Koppel in samenwerking met bibliotheek Noord-Veluwe.

VoorleesExpress

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet