De VoorleesExpress zoekt coördinatoren!

De VoorleesExpress zoekt coördinatoren!

Vind jij het leuk om mensen te begeleiden bij hun vrijwilligerswerk en kom je graag bij gezinnen thuis? Wil jij meedenken over de taalstimulering van kinderen? Dan is de rol vrijwillige coördinator bij VoorleesExpress Epe (Koppel-Swoe) wat voor jou!

Wat is de VoorleesExpress?

De VoorleesExpress helpt gezinnen hun (Nederlandse) taal te verbeteren. De kinderen laten een achterstand zien of dreigen die te krijgen. Samen met de voorlezer maken zij kennis met voorlezen of worden zij hierin gestimuleerd. Dit doet Koppel-Swoe in een traject van 20 weken, waarbij we ook minimaal één bezoek aan de bibliotheek brengen met kinderen en ouder(s). Uiteindelijk hopen we dat er binnen het gezin meer ruimte is voor taal en boeken. Zo wordt ervoor gezorgd dat kinderen een goede toekomst tegemoet gaan, want alles begint met het beheersen van de taal.

Wat doe je als coördinator?

Als coördinator begeleid je maximaal vijf voorlezers. Je gaat mee met de voorlezer tijdens het eerste voorleesbezoek, daarna kom je halverwege het traject een keer langs en aan het eind. Zo kan je de gezinnen en voorlezers helpen met tips en ideeën. Tussentijds zal de begeleiding vooral op afstand plaatsvinden per mail en telefoon.
Je organiseert twee keer een bijeenkomst voor de voorlezers. Hierdoor ontstaan er leerzame en ongedwongen momenten, waarop voorlezers contact hebben met elkaar.
Je staat in contact met de projectleider om de vragen en ideeën van de voorlezers af te stemmen, maar ook om mee te denken over het project.
In een digitaal systeem kun je de voortgang van alle trajecten zien en houd je korte notities bij na een contactmoment met een voorlezer of gezin.
In deze functie worden drukke periodes afgewisseld met minder drukke periodes.

Wat verwachten we van de coördinator?

Je spreekt de Nederlandse taal, je bent minimaal 18 jaar en woont in de gemeente Epe. Je bent flexibel en je bent goed in het coachen en enthousiasmeren van mensen.

Je vindt het leuk om vrijwilligers te begeleiden en mee te denken hoe zij een zo prettig mogelijke invulling geven aan hun gezinsbezoeken. Daarnaast lukt het jou om administratief de trajecten bij te houden in een digitaal systeem.

Voor deze vrijwilligersfunctie is het verplicht een Verklaring Omtrent Gedrag te hebben. De VOG vragen wij voor jou aan.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar deze functie? Mail voor meer informatie of vragen of meld je aan voor de informatiebijeenkomst op dinsdagavond 22 maart om 19.00 uur. De bijeenkomst wordt gehouden in het Kulturhus/EGW aan Stationsstraat 25 te Epe. Aanmelden is verplicht.

Contactgegevens: Mariska van Elst – m.vanelst@koppelswoe.nl / 0578-676767

 

 

Fotobijschrift: VoorleesExpress Sodaproducties (foto Lilian van Rooij Fotografie Copyright VoorleesExpress 2017)

 

Dit vind je misschien ook interessant!

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Kom je op 14 juni 2023 ook gezellig met ons buitenspelen? Het is dan de Nationale Buitenspeeldag! Neem je vrienden mee. Maken we er een...
Meer lezen?
Een gezonde leefstijl is veel meer dan alleen sporten en beweging en voeding. Het heeft met het welbevinden van mensen te maken. Lekker in je vel zitten, lichamelijk gezond zijn en tevreden zijn met je leven.

Een zetje naar meer geluk

29 mei 2023
Een gezonde leefstijl is veel meer dan alleen sporten en beweging en voeding. Het heeft met het welbevinden van mensen te maken. Lekker in je...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet