Overzicht Armoede en schulden

Zomerschool 2022 voor kinderen uit de gemeente Epe en Heerde

De gemeentes Epe en Heerde organiseren voor kinderen van 6 tot 13 jaar (leeftijd basisonderwijs) een drie weken durende Zomerschool. Deze school is bestemd voor kinderen die nog maar kort (minder dan 4 jaar) in Nederland verblijven, kinderen met een leerachterstand als gevolg van COVID-19 en kinderen uit gezinnen met een financiële achterstand. Deze diverse zomerschool wordt uitgevoerd door Koppel-Swoe en STIP.

Kinderen die nog maar kort in Nederland verblijven, spreken thuis vaak hun eigen moedertaal. Om het taalniveau op peil te houden, worden er tijdens deze Zomerschool diverse leuke en uitdagende activiteiten gehouden waarin de Nederlandse taal een belangrijke rol speelt. Maar ook kinderen met een leerachterstand als gevolg van COVID-19 en kinderen die vanwege financiële redenen niet op vakantie kunnen, zijn welkom. Voor hen is het net zo belangrijk om het actieve en gevarieerde programma te volgen.In een periode van drie weken werken de kinderen op de Zomerschool gedurende de ochtenden spelenderwijs aan taal (praten, lezen, schrijven en begrijpen). In de middagen zijn er activiteiten, waarbij aandacht is voor sport, gezonde leefstijl, kunst, cultuur, techniek, natuur, theater en dans. Ook worden er excursies gegeven.

Doel van de Zomerschool?

Het belangrijkste doel van de zomerschool is voorkomen dat kinderen in de loop van de zomervakantie achteruitgaan in taal- en sociaalniveau. Lange zomervakanties vergroten het (taal-)gat tussen kinderen uit Nederlandstalige gezinnen en nieuwkomerskinderen. Deelnemen aan de zomerschool biedt deze kinderen de kans om hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen om op deze wijze sterker te staan bij de start van het nieuwe schooljaar.

De zomerschool vindt plaats van maandag 1 t/m donderdag 18 augustus en vindt plaats op de maandag, dinsdag en donderdag van 9.30 tot 14.30 uur bij scouting Buys Ballot in Heerde. Voor vervoer wordt gezorgd. De zomerschool is voor de kinderen uit de gemeente Epe en Heerde.

Aanmelden of meer informatie?

Om het aanmeldingsformulier te ontvangen en voor verdere informatie kunt u terecht bij:

Larisa Brinkhoff, e-mail: l.brinkhoff@koppelswoe.nl, telefoon: 06 – 26720951

Marleen Witteveen e-mail: m.witteveen@heerde.nl, telefoon: 06 – 46282526

Master je geldbrein

Budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 programma ‘Uitstel van Executie’, gaf 28 maart 2022 een zeer boeiende lezing aan ouders van pubers in de gemeente Epe. Pubers en poen: wat kan jij als ouder het beste doen? Wat geef jij jouw kinderen mee als het over geld gaat? Hoe is jouw relatie met geld? Vind je geld vooral gedoe of heb je er lol in om met zo weinig mogelijk middelen zoveel mogelijk te doen? Met veel praktische tips. Ze daagt ouders uit om eerst kritisch naar het eigen geldgedrag te kijken. De reden hiervoor is simpel. Kinderen doen vooral na wat jij doet, niet wat je zegt.

De lezing vond plaats in de RSG N.O.-Veluwe en werd door ruim 200 mensen gevolgd (zowel live, als via livestream). Tijdens de lezing werd er ingegaan hoe je geldbrein werkt. Aan de hand daarvan werd er ingegaan op de vragen die ouders hadden rondom het thema pubers en poen. Heb je de lezing gemist maar wil jij ook weten hoe jij je kind een financieel gezonde toekomst tegemoet kan laten gaan? Laat je gegevens dan achter op https://koppelswoe.nl/opvoeden. We sturen je dan een link. Ook houden we je op de hoogte van nieuwe activiteiten die we organiseren voor ouders, kinderen & jongeren.

Deze avond werd georganiseerd door Moedige Dialoog Epe. Moedige Dialoog zet zich in voor de financiële en sociale redzaamheid van mensen in de gemeente Epe. We bouwen een netwerk waarin bedrijven, overheden, onderwijs en maatschappelijke organisaties gelijkwaardig samenwerken om armoede, schulden en geldzorgen aan te pakken.

Gratis lezing Pubers & Poen ‘Master je geldbrein’

Ouders/verzorgers spelen een belangrijke rol als het gaat om de financiële toekomst van hun kind. Omgaan met geld kan best een uitdaging zijn in de opvoeding. Moedige dialoog organiseert daarom op 28 maart 2022 van 19.30-21.00 uur deze gratis, interactieve bijeenkomst bij de RSG Noord Oost Veluwe, Schotweg 1 in Epe. Ook is er de mogelijkheid om de avond op hetzelfde moment vanaf huis te volgen via een livestream op www.infostudio.nl/poen. Een avond met praktische voorbeelden, tips en ruimte om vragen te stellen. Aan bod komen onderwerpen als:

 • zakgeld;
 • kleedgeld;
 • online gokken;
 • de logica van het puberbrein;
 • grenzen stellen en veranderingen als je kind achttien wordt.

Spreker is Eef Opdorp. Financieel coach en bekend van onder meer het tv-programma ‘Uitstel van executie’. “Mijn specialiteit is ingewikkelde geldzaken simpel maken. Uiteraard met de nodige humor en interactie.”

Inschrijven voor 25 maart via onderstaand formulier. Onder de bezoekers in de RSG verloten we een aantal boeken van Eef van Opdorp. Volg je de livestream? Schrijf je dan toch in. Na afloop van het webinar sturen we je dan de informatie die Eef verstrekt na afloop van de workshop.

Aanmelding Pubers & Poen 'Master je geldbrein'

 • Hierop ontvang je de bevestiging.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geslaagde bijeenkomst ‘Geldzorgen De Baas’

De informatiebijeenkomst ‘Geldzorgen De Baas’ van Moedige Dialoog Epe was een succes. In diverse leerzame presentaties werd woensdagavond 10 november aan de aanwezigen uitgelegd wat werkgevers kunnen doen om eventuele financiële problemen bij werknemers te voorkomen en te signaleren. Aan het eind van de avond sprak men als collectief uit dat deze bijeenkomst ‘zeker een vervolg moet krijgen’.

Armoede en schulden zijn in Nederland een steeds groter wordend probleem. Eén van de vijf medewerkers heeft financiële problemen. Dat betekent dat 60 procent van de werkgevers uit Epe dat ook gaat ervaren. Daarom is landelijk de publiek-private samenwerking Moedige Dialoog opgezet. Koppel-Swoe heeft in de gemeente Epe het initiatief genomen om dit project op te starten. Diverse (maatschappelijke) organisaties werken daarbij samen met de overheid.

‘Schuldenindustrie kost samenleving jaarlijks 11 miljard’
Allerlei afvaardigingen van bedrijven uit de gemeente Epe waren woensdagavond aanwezig bij de bijeenkomst in Kulturhus EGW. Henk Veldman was er één van de sprekers. Hij is bestuurder bij Moedige Dialoog Nederland en één van de initiatiefnemers van het programma Geldzorgen De Baas. Hij vertelt: “Deze schuldenindustrie in Nederland is een drama. Daar wil je als werkgever liever niet mee te maken krijgen. Loonbeslag, ziekteverzuim, je zit zo op een extra kostenpost van 13.000 euro per jaar per werknemer.” Dit kost de samenleving jaarlijks zo’n 11 miljard euro. Veldman: “Dat los je dus niet zo maar even op. Het is vooralsnog vooral missiewerk om deze presentaties te geven. Er moet bewustwording komen. Men moet weten dat dit probleem speelt. Ik hoop dus dat er vanavond enkele mensen naar huis gaan die als ambassadeur gaan fungeren voor dit initiatief.”

Stuur
De aanwezigen hebben deze avond enkele inzichten gekregen wat de impact is van geldzorgen bij werknemers. Veldman: “Ons idee? HR-medewerkers of managers van bedrijven moeten samenwerken met diverse partijen die hier meer vanaf weten. Herken je dit probleem? Neem contact met ons op en wij gaan graag met jou in gesprek. Want dan kunnen geldzorgen bij werknemers sneller opgelost worden.” Veldman meldt verder wel dat werknemers daarbij zelf de vrijheid moeten krijgen om te bepalen hoe ze dit gaan aanpakken. “Er wordt hen niets opgelegd. Zij hebben het stuur in handen over de verder af te leggen route.”

Lokaal verbinden
Naast afvaardigingen van enkele grote Eper organisaties, waren er personen van advocatenkantoren, banken en accountantskantoren aanwezig. Ook de gemeente Epe staat welwillend tegenover dit initiatief. Josje Verbeeten, beleidsontwikkelaar sociaal domein bij de gemeente, vertelt hierbij over de voordelen van Moedige Dialoog Epe: “Dit zijn ingrijpende maatschappelijke kwesties, die partijen samen moeten oppakken. Het draait daarbij om elkaar vinden en om lokaal verbinden. Als dat traject goed loopt dan kan er veel verbeteren en kan dit vast ook tot mooie maatwerkoplossingen leiden.”

De aanwezigen spraken uiteindelijk dus ook uit dat deze avond Geldzorgen De Baas van Moedige Dialoog Epe een vervolg moet krijgen. Bijvoorbeeld door een intern trainingsprogramma bij individuele organisaties. Want, zoals in één van de presentaties te lezen was: ‘Geld maakt niet gelukkig, dat heeft het met armoe gemeen’. Met recht een treffende, alleszeggende quote van wijlen schrijver  Simon Carmiggelt.

Geldzorgen de Baas: informatiebijeenkomst

Wist jij dat één op de vijf medewerkers betalingsproblemen heeft? Met als gevolg dat ruim 60% van de werkgevers te maken krijgt met medewerkers met financiële problemen. En dat heeft ook effect op jou als werkgever! Kijk maar eens op de afbeelding onderaan deze pagina. Speciaal voor werkgevers organiseert Moedige Dialoog Epe:

Informatiebijeenkomst ‘Geldzorgen De Baas’

10 november 2021 – aanvang 19.30
Kulturhus EGW in Epe

Tijdens de bijeenkomst vertellen wij:

 • hoe belangrijk financieel fitte medewerkers zijn,
 • welke oplossingen en aanpak het programma ‘Geldzorgen de Baas’ biedt om financiële problemen voor de werknemer te voorkomen en kosten verlaagd kunnen worden voor jou als werkgever.

Aanmelden?

Stuur een mail naar info@koppelswoe.nl.

Overzicht activiteiten jeugd zomer 2021

Ook in de zomervakantie (van 16 juli t/m 27 augustus 2021) organiseren we allerlei leuke activiteiten voor de jeugd uit de gemeente Epe. In onderstaand overzicht vind je op chronologische volgorde alle activiteiten voor kinderen en jongeren. Bij elke activiteit staat voor welke leeftijd en in welk dorp iets wordt georganiseerd. Voor de meeste activiteiten is aanmelden verplicht. 

Via onze online agenda vind je al onze activiteiten voor jong en oud deze zomer. Maak gebruik van de filters (kinderwerk en jongerenwerk), zodat je de activiteiten makkelijk kunt zien. Benieuwd naar wat we deze zomer organiseren voor volwassenen en ouderen? Bekijk dan de online agenda.

Activiteiten jeugd zomer 2021

De hele zomer jongerenavonden (12-23 jaar) in Emst en Vaassen:

Deze avonden zijn er om even tot rust te komen en je vrienden te ontmoeten. Je kan er gezellig een spelletje doen, tafeltennissen, gamen en chillen. Ook is er altijd ruimte voor een praatje met de jongerenwerkers.

 • Emst – Buurtpunt de Hezebrink – onder 18 jaar –  vrijdag van 18.30-20.00 uur
 • Emst – Buurtpunt de Hezebrink – 18+ –  dinsdag van 19.00-21.00 uur en vrijdag van 20.00-21.00 uur
 • Vaassen – Wijkgebouw Triton – maandag van 17.00-22.00 uur (inclusief samen eten),  woensdag van 19.30-21.30 uur en vrijdag van 17.00-22.00 uur (inclusief samen eten)
 • Vaassen – Wijkgebouw Balai Pusat – maandag en woensdag van 19.00-22.00 uur

Kijk in onze online agenda voor meer informatie. Selecteer bij het filter jongerenwerk en dan krijg je alle activiteiten op een rij.

3 augustus 2021 – Kindermiddag met waterpret (6-12 jaar) – Vaassen

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar oud? Dan hebben we bij Balai Pusat een dinsdagmiddag van 14.00-16.00 uur met waterpret voor jou in petto. Met natuurlijk een buikschuifbaan, waterballonnen en waterpistolen.  Deelname is gratis en je hoeft je niet in te schrijven.

6 augustus 2021 – Surfen & suppen (12-24 jaar) in Elburg

Heb jij zin een actieve middag? Ga dan mee surfen of suppen op het Veluwemeer in Elburg! Op vrijdag 6 augustus starten we om 13.00 uur. Je kunt kiezen uit 1,5 uur windsurfen of 1,5 uur suppen. De activiteit is er voor alle jongeren uit de gemeente Epe tussen de 12 en 24 jaar. Er is plek voor maximaal 30 jongeren. Aanmelden kan tot en met 3 augustus door een mail te sturen naar g.reumer@koppelswoe.nl. Mocht vervoer een probleem zijn, dan kun je dit bij de aanmelding aangeven.

10 augustus 2021 – Kindermiddag met waterpret (6-12 jaar) – Epe

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar oud? Dan hebben we bij Buurtpunt de Burgerenk een dinsdagmiddag van 14.00-16.00 uur met waterpret voor jou in petto. Met natuurlijk een buikschuifbaan, waterballonnen en waterpistolen.  Deelname is gratis en je hoeft je niet in te schrijven.

11-12 augustus 2021 – Mini camping voor jonge mantelzorgers (6-12 jaar) – Wenum-Wiesel

Heb jij als jonge mantelzorger ook zin in een slaapfeestje in de natuur? En ben je tussen de 6 en 12 jaar oud? Kom dan één nachtje met ons kamperen bij Buitenplaats de Poel. We starten met het opzetten van je eigen tent en daarna hebben wij een middag vol leuke activiteiten op het programma staan. Je bent van harte welkom op woensdag 11 augustus om 11.00 uur bij Buitenplaats de Poel. De mini-camping eindigt op donderdag 12 augustus om 11.00 uur.

Zien we jou daar? Aanmelden kan tot en met 10 augustus door een mail te sturen naar g.reumer@koppelswoe.nl. Wij hebben plek voor 10 kinderen, dus wacht niet te lang met aanmelden!

17 augustus 2021 – Kindermiddag met waterpret (6-12 jaar) – Emst

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar oud? Dan hebben we een dinsdagmiddag van 14.00-16.00 uur met waterpret voor jou in petto. Met natuurlijk een buikschuifbaan, waterballonnen en waterpistolen.  Deelname is gratis en je hoeft je niet in te schrijven.

17 augustus 2021 – Sport & Spel (12-17 jaar) in Epe

Voor de jongeren van 12 t/m 17 jaar wordt deze leuke sportmiddag georganiseerd. Op het terrein van AV Cialfo worden diverse leuke sporten gedaan en onder andere wordt de nieuwe opblaasboarding van Heel Epe Beweegt ingezet. Kom je gezellig mee sporten? Entree is gratis en je hoeft je niet vooraf aan te melden.

18 augustus 2021 – Sport & Spel (4-12 jaar) in Vaassen i.s.m. Ondernemersvereniging Vaassen

Samen met de ondernemersvereniging Vaassen organiseert Heel Epe Beweegt op 21 juli en 18 augustus twee sport & spelmiddagen op het Marktplein, in het centrum van Vaassen. Tijdens de middag worden diverse leuke en uitdagende spellen gedaan. Ouders worden door de ondernemersvereniging uitgenodigd om naar de Dorpsstraat te komen.

Aanmelden is verplicht en kan via: https://bit.ly/2UN7RqP

 

Al geweest en/of inschrijving gesloten

19 juli 2021 – Forel vissen bij ’t Smallert in Emst (12-23 jaar) 

Ben jij tussen de 12 en 23 jaar en kom jij uit de gemeente Epe? Kom dan op maandag 19 juli lekker ontspannen een middagje vissen met je vrienden. Vang hier mooie forellen en neem ze mee naar huis om vervolgens lekker op de bbq te gooien. Materiaal en visvoer wordt verzorgd. Vang jij de meeste vissen? Dan win je ook nog eens een leuke prijs! We hebben de hele vijver beschikbaar gesteld alleen voor de jeugd uit Epe tussen 12.30-17.00 uur. Je mag later komen of eerder weggaan.  Neem een lunch en wat drinken mee! Dit wordt gegarandeerd gezellig!

Inschrijven is verplicht en kan via deze link!

21 juli 2021 – Sport & Spel middag (4-12 jaar) in Vaassen i.s.m. Ondernemersvereniging Vaassen

Samen met de ondernemersvereniging Vaassen organiseert Heel Epe Beweegt op 21 juli en 18 augustus twee sport & spelmiddagen op het Marktplein, in het centrum van Vaassen. Tijdens de middag worden diverse leuke en uitdagende spellen gedaan. Ouders worden door de ondernemersvereniging uitgenodigd om naar de Dorpsstraat te komen.

Aanmelden is verplicht en kan via www.heelepebeweegt.nl:

24-30 juli – Talk ’n joy week voor kinderen van verslaafde ouders (8-18 jaar)

Vanuit Tactus wordt dit jaar voor 16e keer de Talk ’n joy week georganiseerd, speciaal voor kinderen van verslaafde ouders (of ouders die verslaafd zijn geweest). De week is van 24 t/m 30 juli en is voor kinderen tussen de 8 en 18 jaar. De week staat in het teken van plezier maken, praten en verbinden. We hebben ieder jaar een bomvol programma met o.a. creatief, zwemmen, dagje uit, kampvuur maken, sporten en naar een pretpark. Daarnaast krijgen de kinderen de kans om te praten met een ervaringsdeskundige en zullen er ieder dag talkblokken zijn waarin verschillende thema’s worden besproken waarmee deze kinderen dagelijks te maken hebben.

We vragen een eigen bijdrage van €50,- per kind. De rest wordt betaald vanuit een subsidie van de gemeente. Opgeven kan via Jaimie Grouwe van Tactus via telefoonnummer 06-12903198 of via de mail j.grouwe@tactus.nl

28 juli 2021 – Waterskiën (12-23 jaar) bij Burnside Cable Park in Emst

Lekker het water op met deze te gekke sport: waterskiën en de gevorderden kunnen wakeboarden. Deelname is gratis voor jongeren uit de gemeente Epe van 12 t/m 23 jaar , dus waarom zou jij je niet inschrijven met je vrienden en vriendinnen om een te gekke middag te beleven. We hebben twee tijdsblokken gereserveerd bij Burnside Cablepark en het maximum aantal deelnemers per tijdsblok is 30 personen. Inschrijven is verplicht en kan hier en check dan ook even de spelregels.

28 juli 2021 – Sport & Spel (4-12 jaar) in Epe

Voor de kinderen van 4 t/m 12 jaar wordt deze leuke sport en spelmiddag georganiseerd i.s.m. wijkvereniging Burgerenk. Op het grote veld naast buurtpunt De Burgerenk worden diverse leuke sport en spelactiviteiten gedaan. Onder andere wordt de nieuwe opblaasboarding van Heel Epe Beweegt ingezet. Entree is gratis en je hoeft je niet vooraf aan te melden.

2 – 19 augustus – Zomerschool  (6-12 jaar) in Heerde/Epe

Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar die maximaal 4 jaar in Nederland wonen of die vanwege financiële redenen niet op vakantie kunnen, wordt de Zomerschool georganiseerd van maandag 2 augustus t/m donderdag 19 augustus 2021 op maandag, dinsdag en donderdag van 9.30- 14.30 uur. Het zomerschoolprogramma staat voor:

 • Actief meedoen en zelf-ontdekkend leren;
 • Taalontwikkeling door spelenderwijs Nederlands te spreken, te schrijven en te lezen;
 • Nieuwe vriendschappen sluiten en sociale betrokkenheid vergroten door sport, spel en creativiteit!

De deelname aan de zomerschool is gratis en er wordt vervoer geregeld naar de verschillende locaties. Kijk voor meer informatie én het inschrijfformulier op: www.koppelswoe.nl/zomerschool-voor-kinderen-van-6-12-jaar

2-8 augustus 2021 – Fortnite week (t/m 23 jaar) – online

Fortnite, al jaren een populair spel voor jong en oud. Dit is jouw kans om je skills te laten zien in dit toernooi voor kinderen en jongeren t/m 23 jaar uit de gemeente Epe. We vragen je om in de week van 2 t/m 8 augustus foto’s te maken van de uitslagen van jouw drie  beste potjes en in te sturen via Discord. Ben jij de beste Fortnite speler van Epe?? Dan win je een paar airpods pro! Dus schrijf je hieronder in en pak je kans in Fortnite week van Koppel-Swoe. De week voorafgaand aan het toernooi ontvang je van ons meer informatie per mail.

Inschrijven is verplicht en kan via deze link.

 

Zomerschool voor kinderen van 6-12 jaar

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar organiseren we voor de vierde keer een drie weken durende Zomerschool van 2 t/m 19 augustus 2021. De zomerschool wordt uitgevoerd door Koppel-Swoe en STIP in opdracht van de gemeente Epe en de gemeente Heerde.

Voor wie?

De doelgroep voor deze Zomerschooleditie is dit jaar iets uitgebreid. Het programma is nog steeds voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

1. Kinderen met een niet-Nederlandse achtergrond

Meestal kunnen deze kinderen goed meekomen in het normale onderwijsprogramma. De ervaring leert echter ook dat tijdens de vakantieperiode de Nederlandse taal minder wordt gesproken.
Hierdoor heeft het kind bij aanvang van het nieuwe schooljaar soms moeite om deze weer vlot op te pakken. Tijdens de zomerschoolperiode is aandacht voor taalontwikkeling, doordat:

 • iedereen Nederlands spreekt;
 • we naar elkaar luisteren;
 • kinderen spelenderwijs schrijven en lezen.

Al deze vaardigheden zijn steeds gekoppeld aan sport, spel, creativiteit en cultuur.

2. Kinderen die opgroeien in gezinnen met een financiële achterstand

Tijdens de zes weken zomervakantie brengen deze kinderen hun tijd veelal door in de eigen woonomgeving. Hierdoor worden ze minder uitgedaagd om nieuwe dingen te onderzoeken, andere
kinderen te ontmoeten en avonturen te beleven. Het zomerschoolprogramma biedt deze kinderen een afwisselende tijdsbesteding met leeftijdgenoten.

3. Kinderen die even iets extra’s nodig hebben door de afgelopen coronatijd.

Niet voor alle kinderen is de coronatijd een makkelijke tijd geweest. Dit jaar is er ook ruimte voor kinderen die qua cognitieve ontwikkeling, sociaal emotioneel vlak (bijvoorbeeld zelfvertrouwen, faalangst) of qua leefstijl (voeding en bewegen) een extra steuntje in de rug nodig hebben.

Wanneer?

De Zomerschool 2021 vindt plaats in de periode van maandag 2 augustus tot en met donderdag 19 augustus 2021 op maandag, dinsdag en donderdag van 9.30 – 14.30 uur.

Waar?

Dit jaar hebben we voor twee verschillende zomerschoollocaties gekozen:

 • Scouting Buys Ballot, Heerde (periode 2 – 12 augustus 2021)
 • Atletiekvereniging Cialfo, Epe (periode 16 – 19 augustus 2021)

Deelnemers kunnen gratis gebruik maken van het vervoer van en naar de locaties. Opstappunten voor de bus zijn:

 • Vaassen – Bibliotheek
 • Emst – Hoofdweg (in overleg en indien nodig)
 • Epe – Bushalte Hoofdstraat (voor oude postkantoor)
 • Heerde – Aldi Supermarkt
 • Wapenveld – Hof van Cramer

Aanmelden

Interesse? Meld je kind met dit aanmeldformulier aan voor vrijdag 9 juli 2021. Dat kan door het ingevulde formulier (of een foto van het ingevulde formulier) te mailen naar Marleen Witteveen – m.witteveen@heerde.nl

Meer informatie?

In deze flyer vind je de informatie nog even op papier. Ken jij een kind voor wie die zomerschool interessant zou kunnen zijn? Help ons met werven door deze flyer door te sturen.

© 2022 Media Magneet