Het BuurtKaffee is een plek waar buurtbewoners onder het genot van een kop koffie of thee, spelletjes spelen en nieuwe contacten opdoen en onderhouden.

Buurtkaffee

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Buurtkaffee is ontmoetingspunt!

Het BuurtKaffee is een plek waar buurtbewoners onder het genot van een kop koffie of thee, nieuwe contacten kunnen leggen en onderhouden, een potje kunnen sjoelen, darten of rummikubben of langs kunnen komen voor een praatje.

Ook is het een plek waar mensen terecht kunnen met vragen en hun (sociale) netwerk vergroten en hier gebruik van kunnen maken. Een aantal voorbeelden hiervan? In huis helpen klussen, vervoer naar de voedselbank, koffie drinken bij elkaar, vergezellen naar huisarts of ziekenhuis, vinden van vrijwilligerswerk, uitleg geven over een brief van bijvoorbeeld de gemeente,  (creatieve) hobby’s met elkaar delen en uitvoeren of samen wandelen.

Je buurt leren kennen door Buurtkaffee

Het BuurtKaffee is een plek waar buurtbewoners onder het genot van een kop koffie of thee, spelletjes spelen en nieuwe contacten opdoen en onderhouden.

Het wordt door bezoekers als positief ervaren om mensen in hun eigen buurt beter te leren kennen. De stap wordt hierdoor kleiner om ook buiten het BuurtKaffee om eens een kop koffie bij elkaar te gaan drinken. Je ziet dat hier nieuwe vriendschappen ontstaan. De vrijwilligers zijn mensen die in de buurt wonen. Zij kennen bewoners uit hun eigen wijk en zijn daardoor ook goed in staat om weer nieuwe mensen mee te nemen naar het BuurtKaffee.

In Wijksteunpunt Bloemfontein en in Wijkgebouw Triton in Vaassen is er op dinsdag van 19.30-21.00 uur een Buurtkaffee. Er is begeleiding van vrijwilligers, ondersteund door een sociaal werker van Koppel-Swoe.

Deelname is gratis. Je betaalt alleen voor de consumpties (alcoholvrij).

downloads/links

Heb je vragen?

Fabienne Zoetbrood

Sociaal werker specialiteit jongeren, Gebiedsregisseur Vaassen
Telefoon
06-51 94 22 09
E-mail
f.zoetbrood@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag

Agenda

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze diensten eens

Relevant nieuws

Zomerschool voor kinderen uit de gemeente Epe en...

12 juli 2019
De zomervakantie is aanstaande: veel gezinnen genieten in binnen- of buitenland van hun vrije tijd, maar niet iedereen kan een vakantie betalen. Voor kinderen van...
Meer lezen?
Onlangs is Welzijn op recept in de gemeente Epe gestart waarbij partijen de handen ineen slaan en dat gericht is op beweging en sociale interactie.

Welzijn op recept in gemeente Epe in het leven...

Soms heb je als huisarts wel eens een consult waarbij er maar moeilijk een diagnose te stellen is. Iemand ervaart stress of lichamelijke klachten door...
Meer lezen?

Busreis naar museum Valse Kunst in Vledder

Een enthousiaste groep vrijwilligers van Koppel-Swoe organiseert voor senioren uit de gemeente Epe verschillende uitstapjes. Woensdag 28 augustus staat er een busreis gepland naar Museums...
Meer lezen?
© 2019 Media Magneet