Ook in de gemeente Epe wordt de Dag van de Dialoog georganiseerd. Maar wat is nu de exacte werkwijze van de Dag van de Dialoog? We leggen het uit.

Dag van de Dialoog

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dag van de Dialoog

Tijdens de jaarlijkse Week van de Dialoog is het de bedoeling om burgers met verschillende achtergronden en culturen met elkaar in gesprek te brengen. Mensen verbinden en hen samen in gesprek laten gaan zonder vooroordelen. Dát is de kracht van de Dag van de Dialoog. 

In bijna 100 gemeenten in Nederland worden dialoogtafels neergezet waar je de kracht van de dialoogmethodiek kunt ervaren.

Tijdens de jaarlijkse Dag van de Dialoog Epe is het de bedoeling om burgers met verschillende achtergronden en culturen met elkaar in gesprek te brengen.

Het idee van de Dag van de Dialoog is simpel en doeltreffend: mensen komen samen en wisselen in kleine kring ervaringen uit aan de hand van een thema. De dialoog is bij uitstek een geschikt middel om vertrouwen tussen mensen te scheppen en daardoor de sociale samenhang in een samenleving te versterken.

Het initiatief zag het licht in Rotterdam na de aanslagen van 11 september 2001. Verschillende maatschappelijke en levensbeschouwelijke organisaties wilden samen iets doen aan het gevoel van groeiend onbegrip tussen verschillende gemeenschappen. Hun idee? Wars van de vele discussies en polemieken, een dialoog opbouwen tussen verschillende burgers in een gemeente. Zo worden vele nieuwe verbindingen gelegd worden tussen mensen, scholen, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Dat levert vaak, naast persoonlijke ervaringen en inspiratie, nieuwe initiatieven op die de onderlinge binding versterken.

Dag van de Dialoog Epe

Het evenement bleek zo succesvol, dat andere steden snel volgden. Zo ook Epe. Sinds 2011 wordt de Dag van de Dialoog in deze gemeente georganiseerd. Koppel-Swoe neemt in samenwerking met vrijwilligers het voortouw in de voorbereiding ervan. Personen uit deze gemeente die elkaar normaal gesproken misschien niet zo makkelijk spreken, kunnen tijdens deze dag met elkaar kennismaken en een goed gesprek voeren. Dit doen ze volgens de dialoogmethode waarbij je zonder waardeoordeel ervaringen deelt en dromen uitspreekt over een bepaald thema.

Kinderdialoog

In 2016 is er voor het eerst een Kinderdialoog georganiseerd. De kinderen van diverse Eper basisscholen vonden dat heel leuk. De organisatie is erg enthousiast over deze kindertafels. Daarom zijn gespreksleiders dit jaar specifiek getraind voor het begeleiden van kindertafels.

 

Voor Dag van de Dialoog ontvangen wij subsidie van de gemeente Epe.

Tijdens de jaarlijkse Dag van de Dialoog Epe is het de bedoeling om burgers met verschillende achtergronden en culturen met elkaar in gesprek te brengen.

Ieder jaar een ander thema

Tijdens de jaarlijkse Dag van de Dialoog Epe is het de bedoeling om burgers met verschillende achtergronden en culturen met elkaar in gesprek te brengen.

In 2016 was het thema ‘Ben jij ook zo bang?’, een jaar eerder ging men in gesprek over ‘Durven delen’. De jaren daarvoor kwamen elkaar respecteren, elkaar waarderen, vereenzaming en uitsluiting aan bod. Diverse vrijwilligers zijn getraind in de Dialoogmethode en treden op als gespreksleider.

Op dinsdag 6 november 2018 is het thema ‘elkaar zien’. Het gesprek vindt plaats onder het genot van een hapje en een drankje en duurt maximaal 2,5 uur. Elke dialoogtafel bestaat uit 6 tot 8 personen met een gespreksbegeleider/ster.

De Dag van de Dialoog in Epe wordt georganiseerd door Johan Schroten, Bilge Yeleser, Martin Pelamonia en Anneke Filmer.  Contact tussen mensen en culturen wordt door tijdens deze dag gestimuleerd, aldus de organisatoren. Evenals de integratie en participatie tussen diverse (etnische) culturen.

Heb je vragen?

Bilge Yeleser

Gebiedsregisseur Epe, Sociaal Werker
Telefoon
0578-676767
E-mail
b.yeleser@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze diensten ook eens

Nieuws over Dag van de Dialoog

Welzijn in lockdown. Zo gaat Koppel-Swoe te werk

18 december 2020
Afgelopen maandag waren we net gestart met het schrijven van onze nieuwsbrief met onze activiteiten toen ook ons de berichten bereikten over de lockdown. Even...
Meer lezen?

Bijeenkomsten Koppel-Swoe geannuleerd

4 november 2020
Tot en met 18 november zijn alle buurtpunten en steunpunten gesloten. Alle bijeenkomsten zijn geannuleerd, behalve Sport & Spel voor kinderen tot 12 jaar.  Onze...
Meer lezen?

Wat doen wij deze zomer? Overzicht van diensten...

8 juli 2020
De zomervakantie start al bijna! Ook onze medewerkers gaan in deze periode op vakantie. Dacht je dat we dan gesloten zijn? Nee hoor, onze diensten...
Meer lezen?
© 2021 Media Magneet