Donderdag 4 juni Prokkelstagedag

Donderdag 4 juni Prokkelstagedag

EPE/VAASSEN
Koppel organiseert donderdag 4 juni voor de vijfde keer de landelijke Prokkelstagedag voor mensen met een beperking in de gemeente Epe. Zo’n 50 cliënten van o.a. Philadelphia, De Passerel, de JP v/d Bent Stichting en Lijn5/Woldyne doen hier enthousiast aan mee. Vorig jaar won Koppel hiermee de Gouden Prokkel.
De eerste week van juni is de landelijke Prokkelweek. In deze week vinden er in het hele land ontmoetingen plaats tussen mensen mét en zonder verstandelijke beperking om de integratie te bevorderen.
Op de Prokkelstagedag lopen mensen met een (verstandelijke) beperking een (halve) dag stage bij een bedrijf van hun eigen keuze. Dat zijn bakkerijen, kapsalons, bloemisten, autogarages, kinderboerderijen, peuterspeelzalen, scholen, modewinkels, supermarkten, een fietsenmaker, maar ook een dagje meedraaien in een palingrokerij, bottelen in een bierbrouwerij, helpen bij het dierenasiel, meekijken tijdens de avondspits bij de Verkeersinformatiedienst, op bezoek bij een kunstschilder, meerijden op een vrachtwagen, en een dagje op stap met een buschauffeur of conducteur, enz.
Aan de gekleurde Prokkelballonnen bij de voordeur is precies te zien welke winkels en bedrijven hieraan meedoen op 4 juni.
’s Avonds is er een afsluitende bijeenkomst in het Kulturhus EGW aan de Stationsstraat 25 in Epe van 19.30-20.30 uur. Hier komen alle prokkelstagiaires, begeleiders en bedrijven bij elkaar om hun ervaringen uit te wisselen. Iedereen is hierbij van harte welkom om mee te genieten van alle verhalen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kari en/of Meggie Moors van Koppel:
m.moors@koppelepe.nl / k.moors@koppelepe.nl, tel. 0578-627314.

 

 

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet