Eerste kandidaten ronden werkleerlijn ‘Basiszorg’ in Epe af

Eerste kandidaten ronden werkleerlijn ‘Basiszorg’ in Epe af

“Om dit voor elkaar te krijgen, moeten we wel een lange adem hebben.” Dat spreken de initiatiefnemers van de samenwerking tussen de zorgorganisaties Viattence en WZU, de welzijnsorganisatie Koppel-Swoe, de onderwijsinstelling Aventus en het Werkleerbedrijf Lucrato op 22 april 2022 naar elkaar uit. Het doel stond de organisaties van meet af aan voor ogen: ‘Kandidaten die graag willen en het ook laten zien, ondersteunen om stappen te zetten richting de ouderenzorg’.

Op 22 april sluiten vier kandidaten het eerste deel van de ‘werkleerlijn zorg’ af en ontvangen dan het certificaat ‘Basiszorg’. Daarmee gaan ze als zorgassistent aan de slag met als doel om uiteindelijk door te stromen naar een reguliere werkleerbaan voor helpende in de zorg.

In Epe is de Was- en Strijk  van Koppel- Swoe al jaren actief. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een prima werkleerplaats én voorportaal om kennis te maken met de zorg. Aventus biedt tal van opleidingen aan. In dit geval is het traject ‘Basiszorg’ de opstap naar een  werkleerbaan. Lucrato begeleidt kandidaten en reikt werkleermogelijkheden aan om de kans op succesvolle bemiddeling te vergroten. De zorgorganisaties Viattence en WZU zijn de ideale partners om kandidaten te ontvangen en ook de mogelijkheden te bieden om te werken én te leren.

De verbinding die de initiatiefnemers met elkaar zijn aangegaan, is een eerste stap.

De basisingrediënten zijn er: gemotiveerde en leergierige kandidaten, prima begeleiding, het meest passende onderwijs en natuurlijk ontvangende zorgpartijen. Nu de eerste horde is genomen, staat de volgende uitdaging te wachten. De kandidaten worden werknemers en gaan in de zorg aan de slag met daarbij persoonsgerichte ondersteuning. In de tussentijd staan er ongetwijfeld weer nieuwe kandidaten in de wachtrij. Samenwerking mag soms een lange adem vergen: het is het dubbel en dwars waard!

Deelnemer Cora: “ik ben blij dat ik het gedaan heb. Het heeft mij een stap verder gebracht”.

Deelnemer Debby: “Waar een wil is, is een weg. En die weg bewandel ik zeker!”.

 

 

Dit vind je misschien ook interessant!

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Kom je op 14 juni 2023 ook gezellig met ons buitenspelen? Het is dan de Nationale Buitenspeeldag! Neem je vrienden mee. Maken we er een...
Meer lezen?
Een gezonde leefstijl is veel meer dan alleen sporten en beweging en voeding. Het heeft met het welbevinden van mensen te maken. Lekker in je vel zitten, lichamelijk gezond zijn en tevreden zijn met je leven.

Een zetje naar meer geluk

29 mei 2023
Een gezonde leefstijl is veel meer dan alleen sporten en beweging en voeding. Het heeft met het welbevinden van mensen te maken. Lekker in je...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet