Koppel in de media: Eetcafé in Praathuis van Klaarbeek

Koppel in de media: Eetcafé in Praathuis van Klaarbeek

Een vers groentesoepje vooraf, bloemkool, doperwtjes, aardappeltjes en een tartaartje als hoofdgericht en een vlaflip als toetje. De maaltijd in het allereerste Eetcafé in de Klaarbeek is simpel doch zeer doeltreffend. De eerste keer maken er zelfs 38 eters gebruik van dit nieuwe maandelijkse initiatief voor de Klaarbeek-buurt. Meggie Moors werkt bij de stichting Koppel die initiatiefnemer is van dit eetproject voor de buurt, door de buurt. Ze vertelt erover.

Joke Zillig en Thijs Dirksen maak je qua koken niet meer zo veel wijs. Die hebben in De Speulbrink in Vaassen vaak voor hetere vuren gestaan. Toen kookten ze voor hele grote gezelschappen. Nu ze vrijwilliger zijn bij het Eetcafé gaat het er een stuk gemoedelijker aan toe. Samen met vrijwilligers Erik Arends, Carla Mittemeijer en Passerel-cliënt Jurjen Pit bereiden ze iedere maand een avondmaaltijd in de ontmoetingsruimte van de Klaarbeek (het zogenoemde Praathuis). Vele buurtbewoners melden zich hiervoor aan.

Eetcafé in de Klaarbeek ook voor buren

Moors vertelt: “Dat zijn bijvoorbeeld ouderen met een aanleunwoning rondom de Klaarbeek. Die kunnen hier voor slechts 5 euro een driegangenmaaltijd komen nuttigen.” Maar dit Eetcafé is ook voor andere buurtgenoten, vertelt Moors. Ook komen er enkele cliënten van De Passerel eten en maken cliënten van Philadelphia gebruik van dit eetproject in het Praathuis. “Samen eten is toch veel gezelliger?” De voorbereidingen voor de maaltijd beginnen iedere keer zo rond 16.00 uur. Vanaf 18.00 uur kan er gegeten worden. “Dit Eetcafé is van, voor en door buurtbewoners.”

Mede in het kader van de De Nationale Week van Zorg en Welzijn introduceerde de stichting Koppel dit nieuwe Eetcafé in zorgcentrum De Klaarbeek, aldus Moors. Het eetinitiatief in de Klaarbeek werd de eerste keer druk bezocht en krijgt dus een vervolg. “We doen dit iedere laatste dinsdag van de maand trouwens al in het Los Huus in Epe. Dat Eetcafé is puur voor mensen van De Passerel. Maar ook in Balai Pusat in Vaassen wordt (tweede woensdag van de maand) een Eetcafé voor de buurtbewoners gehouden.”

De volgende maaltijd in het Praathuis vindt plaats op maandag 30 mei. Aanmelden kan via Meggie Moors, email: m.moors@koppelepe.nl

Foto van links naar rechts: Erik Arends, Joke Zillig, Thijs Dirksen en Jurjen Pit, de vrijwilligers die het maandelijkse Eetcafé in de Klaarbeek runnen.

Koppel in de media, bron: Veluws Nieuws

Eetcafé in de Klaarbeek

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet