EpeDoet! lanceert overzicht gratis trainingen

EpeDoet! lanceert overzicht gratis trainingen

Onze workshops op locatie zijn in verband met het corona-virus geannuleerd. Misschien vind je het leuk om online een workshop en/of webinar te volgen. Verschillende organisaties bieden online aanbod aan waar jij als vrijwilliger kosteloos aan deel kan nemen. Zo heb je ook in deze tijd de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Hieronder vind je verschillende links naar online trainingsaanbod.

Overzicht online workshops

# Thuiscursus EHBO

Het Rode Kruis stelt een gratis online EHBO cursus beschikbaar. Hierbij leer je hoe je eerste hulp verleend in veelvoorkomende situaties. De thuiscursus duurt ongeveer 1,5 uur. Je leert een slachtoffer in veiligheid brengen, de toestand beoordelen, de hulpdiensten alarmeren en EHBO verlenen bij o.a. brand- en huidwonden, bloedingen, verstikking en letsel door contact met dieren en planten.

# Trainingen over dementie

Samen dementie vriendelijke bied gratis online trainingen aan. Met deze training vergroot je jouw kennis over dementie en leer je vaardigheden in de omgang met iemand met dementie. Om deze trainingen te kunnen volgen vragen ze enkel je e-mail adres, hiermee teken je direct de petitie voor een dementie vriendelijk Nederland.

  • Basistraining: Goed omgaan met dementie. In deze training leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie. Je leert dementie herkennen, contact maken en om iemand op de juiste manier te helpen.
  • Basistraining: in je buurt. In de training in je buurt leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn in het contact met mensen met dementie. Je krijgt tips hoe je met een klein gebaar het verschil kan maken voor iemand met dementie.

# Zorgen over een kind, en nu?

In Nederland zijn ieder jaar tussen de 90.000 en 127.00 kinderen thuis niet veilig. Zij krijgen weinig aandacht en liefde, worden geslagen, misbruikt of zijn getuige van geweld. Je doet vrijwilligerswerk met kinderen. Als vrijwilliger kun je het vermoeden hebben dat er iets aan de hand is. Wat doe je dan? Volg de online cursus!

# Online cursus fondsenwerving

Het VSB fonds bied een online cursus fondsenwerving aan. Hoe vind je financiering voor je project? Hoe kun je een aanvraag indienen bij een fonds? De online cursus fondsenwerving helpt je op weg bij het vinden van financiering voor je project.

# Instructie verantwoord alcohol schenken (IVA)

Met deze gratis online cursus kunnen vrijwilligers het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Hierbij leer je hier jij verantwoord alcohol kan schenken. Na het doen van de cursus volgt er een toets en daarna ontvang je het IVA certificaat in je mailbox.

# Vrijwilligers vinden en binden

In deze online cursus leer je hoe je als vrijwilligersorganisatie succesvol vrijwilligers kunt werven en begeleiden. Na afloop ontvang je een persoonlijk plan van aanpak voor jouw organisatie.

# Online trainingen van Humanitas

Humanitas biedt online trainingen aan over verschillende thema’s. Empowerment, het stellen van grenzen, omgaan met emoties, vrijwilligers begeleiden en netwerk versterken. Neem een kijkje op de site voor het aanbod.

Webinars

# Hoe begeleid je vrijwilligers?

Hierbij leer je hoe je vrijwilligers op een juiste manier kunt begeleiden. Hoe kun je vrijwilligers binnen halen en behouden? Bekijk het hier.

# Hoe speel je in op de motivatie van vrijwilligers?

Hierbij leer je hoe je in kan spelen op de motivatie van verschillende type vrijwilligers. Bekijk hier.

# Leer werken met verplichte vrijwilligers.

Je leert hoe je kunt inspelen op de komst en inzet van diegene die ‘verplicht’ vrijwilligerswerk gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan een tegenprestatie, mensen met een arbeidsbeperking etc. Bekijk hier.

# Wat is vrijwilligerswerk?

Misschien vraag je je af wat nou vrijwilligerswerk is of misschien denk je het al te weten. Lucas Meijs brengt je in 4 minuten toch een paar verrassende inzichten bij. Bekijk hier.

# De waarde van vrijwilligerswerk

In het filmpje over vrijwilligerswerk vertelde Lucas Meijs over vrijwilligerswerk en nu leert hij je meer over de waarde van vrijwilligers. Wat betekenen ze voor een organisatie? Waarom wil je als organisatie met vrijwilligers werken? In 8 minuten geeft hij je alle ins en outs. Bekijk hier.

Kijk voor meer informatie op www.epedoet.nl

Dit vind je misschien ook interessant!

Prokkelstagedag 8 juni 2023

2 juni 2023
Koppel-Swoe organiseert samen met de Passerel en de JP van den Bent Stichting voor de 11e keer de landelijke Prokkelstagedag voor mensen met een beperking...
Meer lezen?

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon organiseren al meer dan tien jaar een Nationale Buitenspeeldag. Dit jaar is het zover op woensdag 14 juni. Op drie...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet