EpeVertelt! Astrid Veldwijk: “bij de Ruilwinkel krijgen spullen een tweede kans.”

EpeVertelt! Astrid Veldwijk: “bij de Ruilwinkel krijgen spullen een tweede kans.”

EpeVertelt! is een rubriek waarbij EpeDoet! mensen uitnodigt om te vertellen over het vrijwilligerswerk dat zij doen. Deze keer gingen we in gesprek met Astrid Veldwijk. Zij is actief bij Ruilwinkel Shop4Nop in Epe. Astrid vertelt ons over de verbindende rol die de winkel heeft en met hoeveel passie en enthousiasme vrijwilligers zich inzetten voor de winkel.

De Ruilwinkel Shop4Nop
Het verhaal achter Ruilwinkel Shop4Nop is erg inspirerend zegt Astrid: “Wat ooit begon als ruilkast op de oprit van één van de oprichters, is uitgegroeid tot een heuse winkel die soms uit zijn voegen barst.”

Bij de Ruilwinkel is iedereen welkom. Er komen mensen met een kleine portemonnee maar ook mensen die duurzaamheid belangrijk vinden. Astrid: “Bij de winkel krijgen spullen een tweede kans, denk aan kleding, boeken en spelletjes”. Er wordt gewerkt met een stempel systeem. Zo ruil je een product voor een product. Dit alles met een gesloten beurs. “Maar er mag natuurlijk altijd een bijdrage in de fooienpot gedaan worden want de koffie en thee moeten ook betaald worden”, vult Astrid aan.

“De winkel is op woensdag en vrijdagochtend tussen 9.00 en12.00 uur geopend. Je bent in die tijd altijd lekker bezig. Naast deze ochtenden hebben we een speelgoed ruilmiddag en zitten we soms op een kleedjesmarkt”, vertelt Astrid.

Vrijwilligers
De vrijwilligers bij de Ruilwinkel hebben verschillende rollen. Zo wordt voor de producten een kwaliteitscontrole gedaan. Het moet heel zijn en van deze tijd. Andere vrijwilligers richten zich op de etalage, de sociale media, het controleren van de spellen, het schoonmaken van de winkel of ze staan in de winkel. “Je hoort het al, er is van alles mogelijk.”

“Als vrijwilliger bij Ruilwinkel Shop4Nop maakt je deel uit van een super fijn en enthousiast team. Je staat nooit alleen in de winkel. Het is echt een sociale plek. De groep vrijwilligers zet zich vol enthousiasme en passie in voor de Ruilwinkel.” Astrid vertelt dat het concept erg goed wordt ontvangen door mensen die er gebruik van maken. “Het is vaak gezellig druk in de winkel. Je hebt tijd voor een praatje en kunt de klanten helpen”.

‘De winkel verbindt’
 “Zowel de klantenkring als groep de vrijwilligers zijn heel divers. Verschillende leeftijdsgroepen, achtergronden en verhalen. Dit alles maakt dat de winkel verbindt”, aldus Astrid. “Verbint met de maatschappij, het werkveld én met de gemeenschap. “Bij de Ruilwinkel gaat het niet alleen om ruilen. Je leert mensen kennen, sommige komen elke week”, besluit Astrid.

Sta jij binnenkort ook in de Ruilwinkel?
Ruilwinkel Shop4Nop in Epe is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Wil jij ook in de Ruilwinkel aan de slag? Meer informatie is te verkrijgen via de website www.epedoet.nl

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook interessant!

Prokkelstagedag 8 juni 2023

2 juni 2023
Koppel-Swoe organiseert samen met de Passerel en de JP van den Bent Stichting voor de 11e keer de landelijke Prokkelstagedag voor mensen met een beperking...
Meer lezen?

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon organiseren al meer dan tien jaar een Nationale Buitenspeeldag. Dit jaar is het zover op woensdag 14 juni. Op drie...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet