EpeVertelt: Wijnand ‘je regelt praktische zaken en hebt contact met mensen’

EpeVertelt: Wijnand ‘je regelt praktische zaken en hebt contact met mensen’

EpeVertelt! is een rubriek waarbij EpeDoet! mensen uitnodigt die vertellen over het vrijwilligerswerk dat zij doen. Deze keer gingen we in gesprek met Wijnand Huisman. Hij is bestuurslid bij Wijkvereniging Oosterhof in Vaassen.

Wijkvereniging Oosterhof is gevestigd in Triton aan de Jasmijnstraat in Vaassen. Als bestuurslid is Wijnand hier het aanspreekpunt voor zowel de vrijwilligers als voor de leden van de wijkvereniging. Daarnaast denkt hij mee in oplossingen. “Ik heb veel contact met mensen, dat is erg leuk. Even een praatje maken met elkaar maar ook vragen beantwoorden. Het is meer dan alleen de wijkvereniging runnen, je helpt je medemens,” vertelt Wijnand.

Secretaris
Als secretaris vervult Wijnand verschillende taken. Hij ligt toe: “Het werven en inschrijven van nieuwe leden, het organiseren van vergaderingen en hierbij notulen maken. Ook onderhoudt hij samen met de voorzitter, contact met bijvoorbeeld de gemeente en andere instanties.” Deze functie was voor Wijnand de basis en van hieruit is hij er, op basis van zijn eigen interesses, meer taken gaan doen.

Activiteiten
Naast zijn bestuursfunctie is Wijnand actief bij activiteiten die wijkvereniging Oosterhof organiseert. Denk aan het begeleiden van de bingo, het kaarten of de jeu de boules-activiteiten. Hij denkt bijvoorbeeld ook mee over de ontwikkeling van nieuwe activiteiten. “De bestuursfunctie is de basis en daarnaast doe ik extra taken die bij me passen,” vult Wijnand aan. Zo is hij bijvoorbeeld betrokken bij de kaartavond. Een ontzettend fijne avond, zo vindt hij. “Het is altijd mega gezellig. Ik draai bardienst. Hierbij zorg ik dat iedereen een hapje en een drankje heeft en er speelt muziekje op de achtergrond. Het is hartstikke leuk om te doen en de mensen zijn dankbaar.”

Het is dankbaar werk
Deze combinatie van taken die hij doet, vindt Wijnand heel mooi. “Je regelt de praktische zaken vanuit het bestuur. Tijdens de activiteiten heb je veel contact met mensen”, vertelt Wijnand. Maar er is meer dat dit werk leuk maakt. “Het is dankbaar werk om te doen zowel vanuit de leden als vrijwilligers. Er is ook veel gezelligheid binnen de vereniging. Even een praatje maken met elkaar of ergens bij helpen. We zijn er voor elkaar, ook daar zijn we een wijkvereniging voor”, vertelt Wijnand.

 Wijkvereniging Oosterhof is op zoek naar nieuwe bestuursleden. Ze zoeken een secretaris, voorzitter en een algemeen bestuurslid. Is dit iets voor jou? Je vindt meer informatie via www.epedoet.nl/vacatures

Dit vind je misschien ook interessant!

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Kom je op 14 juni 2023 ook gezellig met ons buitenspelen? Het is dan de Nationale Buitenspeeldag! Neem je vrienden mee. Maken we er een...
Meer lezen?
Een gezonde leefstijl is veel meer dan alleen sporten en beweging en voeding. Het heeft met het welbevinden van mensen te maken. Lekker in je vel zitten, lichamelijk gezond zijn en tevreden zijn met je leven.

Een zetje naar meer geluk

29 mei 2023
Een gezonde leefstijl is veel meer dan alleen sporten en beweging en voeding. Het heeft met het welbevinden van mensen te maken. Lekker in je...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet