Europees kampioen para badminton brengt samen met Heel Epe Beweegt sport naar Epe

Europees kampioen para badminton brengt samen met Heel Epe Beweegt sport naar Epe

Badminton club Epe (BC Epe) start met aanbod para badminton voor mensen met een lichamelijke én/of verstandelijke beperking. Dit onder leiding van (oud) professioneel beoefenaar van de sport, Marcel Smouter. Samen zochten ze contact met de buurtsportcoaches van Koppel-Swoe.
Zij vinden het belangrijk dat iedereen, met en zonder rolstoel, deze sport moet kunnen beoefenen.
Zij slaan de eerste shuttle tijdens een clinic voor de doelgroep op zondag 19 september in de PWA hal – Epe.

Marcel Smouter, voormalig Europees kampioen parabadminton en bondscoach van Brazilië, wilt deze mooie sport aanbieden voor mensen in de gemeente Epe. Zijn doel is duidelijk; minimaal één keer per week, met een vaste groep op een vaste dag, badmintonnen. In Epe is dit mogelijk bij de lokale badminton club, BC Epe. Echter is wat Marcel niet zo makkelijk voor elkaar te krijgen wanneer je er alleen voor staat.

Initiatiefnemer Marcel én commissielid Wim Vos zijn het erover eens: Ook mensen die lichamelijk en/of verstandelijk beperkt zijn, moeten kunnen badmintonnen. Zij zochten contact met buurtsportcoach Jeroen de Lange van Heel Epe Beweegt (Koppel-Swoe) om dit idee meer vorm te geven.

En het idee krijgt vorm.

Zondag 19 september, in de Nationale Sportweek, Organiseert BC Epe een clinic voor de doelgroep in de PWA hal (Sportlaan 1) te Epe.
Er zullen die dag 2 tot 4 clinics worden gegeven. Tijdens de clinic word je getraind door Marcel, wie ook de trainer wordt op de vaste dagen. Je kan ervaren hoe het is om in een rolstoel te spelen óf juist te leren hoe je staand (beter) kan spelen.

Kom langs bij deze unieke ervaring en maak kennis met je nieuwe trainingsmaatjes!
Geef je op via epe@unieksporten.nl of bel naar 06 36 22 06 41. Heb je vragen of problemen met vervoer? Neem contact op met buurtsportcoach Jeroen de Lange via deze gegevens.

 

 

Dit vind je misschien ook interessant!

Prokkelstagedag 8 juni 2023

2 juni 2023
Koppel-Swoe organiseert samen met de Passerel en de JP van den Bent Stichting voor de 11e keer de landelijke Prokkelstagedag voor mensen met een beperking...
Meer lezen?

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon organiseren al meer dan tien jaar een Nationale Buitenspeeldag. Dit jaar is het zover op woensdag 14 juni. Op drie...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet