Extra aandacht voor water drinken, gezonde voeding en bewegen. Sportieve start Week Gezonde Jeugd in gemeente Epe

Extra aandacht voor water drinken, gezonde voeding en bewegen. Sportieve start Week Gezonde Jeugd in gemeente Epe

Op maandag 11 maart gaf wethouder De Waard-Oudesluijs voor de gemeente Epe het startsein voor de nationale Week voor de Gezonde Jeugd. In deze week wordt extra aandacht besteed aan gezonde voeding en bewegen voor kinderen, want ‘Jong geleerd, is oud gedaan’. De week werd ingeluid bij zwembad De Koekoek in Vaassen met een campagne over water drinken. Daarna maakten zo’n 70 leerlingen van basisschool De Sprenge uit Vaassen een wandeling rondom het gemeentehuis, samen met wethouders en gemeentelijke medewerkers. Bij terugkomst op het gemeentehuis kregen de kinderen een gezonde lunch. De school ontving twee erkenningen: ‘Gratis bewegen, gewoon doen’ en ‘Sport en bewegen’.

Heel Epe Beweegt doet met de ‘Aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)’ mee aan deze nationale Week voor de Gezonde Jeugd. Meer aandacht voor een gezonde en actieve leefstijl onder kinderen tussen 0 en 19 jaar is van groot belang. Eén op de zeven kinderen in Nederland is te zwaar. Deze kinderen zitten vaak niet lekker in hun vel, zijn minder fit en worden vaker gepest. Heel Epe Beweegt zet zich in om de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te laten worden en om een gezonde omgeving voor de jongeren te creëren.

Campagne DrinkWater
Om 8.30 uur gaf wethouder De Waard-Oudesluijs het startsein voor de DrinkWater-campagne bij zwembad De Koekoek. De watercampagne stimuleert kinderen om meer water te drinken, voor, tijdens en na het sporten. Want water drinken is gezond. En gezonde en fitte kinderen bewegen beter en halen bijvoorbeeld makkelijker hun zwemdiploma.

The Daily Mile rondom gemeentehuis
Om 12.00 uur wandelden zo’n 70 leerlingen van basisschool De Sprenge uit Vaassen de ‘Daily Mile’ rondom het gemeentehuis, samen met wethouders en gemeentelijke medewerkers. Met dagelijks een kwartiertje rennen of wandelen werk je aan een betere conditie, aan een betere concentratie en je doorbreekt het lange stilzitten. De kinderen werden in het gemeentehuis getrakteerd op een gezond lunch.

Twee erkenningen voor basisschool De Sprenge
Tot slot ontving de school uit handen van de wethouder twee vignetten. Wethouder De Waard-Oudesluijs: “Mijn complimenten dat jullie zoveel medewerkers van de gemeente aan het wandelen hebben gekregen! Jullie lopen dagelijks the Daily Mile en hebben De Sprenge Trail georganiseerd. Daarvoor krijgen jullie het bordje ‘Gratis bewegen, gewoon doen’. Een gezonde jeugd is een actieve jeugd. Bij een gezonde jeugd hoort ook water drinken. Alle kinderen die (school)zwemmen bij de Koekoek, krijgen daarom een bidon voor water.’ Ook krijgt de school voor alle inzet op het gebied van sport en bewegen, het vignet ‘sport en bewegen’ van de Gezonde School van de GGD.

 

 

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet