Formulierenteam biedt gratis hulp en advies bij formulieren en administratie

Formulierenteam biedt gratis hulp en advies bij formulieren en administratie

Het Formulierenteam van Koppel-Swoe helpt graag met de administratie en het invullen van formulieren. Maar dat is zeker niet alles wat onze vrijwilligers doen.

De groep van 18 deskundige en betrouwbare vrijwilligers, onder leiding van een coördinator, krijgen van inwoners uit de gemeente Epe heel diverse vragen. Dat maakt het werkgebied van het Formulierenteam breed en vraagt kennis van alle mogelijkheden en ondersteuning die er door Koppel-Swoe en andere organisaties aan de inwoners wordt geboden.

Kennis verwerven en delen

Voor de vrijwilligers organiseren we daarom maandelijks bijeenkomsten. Hiermee wordt de kennis verbreed en het vrijwilligerswerk boeiend gehouden. Regelmatig zijn er presentaties van bijvoorbeeld Gemeente EpeBelastingdienstVluchtelingenwerk of het Taalpunt van Bibliotheek Noord-Veluwe.

Ook zijn er speciale thema’s waar groepjes vrijwilligers van het Formulierenteam zich mee bezig houden, namelijk: Schuldhulpverlening, Uitstroom Bewindvoering, Langdurige Begeleiding en Laaggeletterdheid.

Over de impact van laaggeletterdheid is een landelijke mini documentaire gemaakt waar ons Formulierenteam ook een rol in speelde. In de gemeente Epe werken al veel organisaties samen om laaggeletterden op te sporen en te helpen. Een mooi compliment voor onze aanpak en vrijwilligers!  Bekijk de documentaire hier.

De aanpak van het formulierenteam van Koppel-Swoe

Vragen aan het Formulierenteam komen soms direct van inwoners, maar ook regelmatig van andere organisaties uit de gemeente Epe waar we nauw mee samenwerken. Na aanmelding volgt er een intakegesprek met de coördinator, daarna gaan de vrijwilligers aan de slag.

Zij helpen bij het invullen van formulieren en bij de thuisadministratie. Geven informatie over en ondersteunen bij het aanvragen van allerlei voorzieningen. Denk daarbij aan financiële regelingen voor kwijtschelding of vergoeding van bijzondere kosten. Of hulp bij het toeleiden naar bewindvoering of schuldhulpverlening. Er wordt nauw samengewerkt met de afdeling Budgetadvisering & Schuldhulpverlening van de gemeente.

Doorverwijzen en samenwerken

Daarnaast bieden de vrijwilligers een luisterend oor en verwijzen ze waar nodig (onafhankelijk) door naar andere medewerkers van Koppel-Swoe of samenwerkingspartners. Ook wordt hulp geboden bij de belastingaangifte. Hiervoor wordt in de drukke aangifteperiode samengewerkt met de ouderenbonden.

Meer informatie

Interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Of andere vragen? Neem dan contact op met  Ria Steentjes. Zij is coördinator van het Formulierenteam van Koppel-Swoe, telefoon 0578- 67 67 67 of email info@koppelswoe.nl

Lees ook: Armoede en Schulden in de gemeente Epe

Dit vind je misschien ook interessant!

Ouderensoos Oene

21 oktober 2019
Op donderdagmiddag 31 oktober 2019 komt de Soos in Oene weer bijeen van 14.00 uur tot 16.00 uur in Zaal Post. Deze middag is Bouke...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet