Gezond Tussend’ooren: diverse acties in gemeente Epe

Gezond Tussend’ooren: diverse acties in gemeente Epe

Gezond tussen de oren. Gezonde tussendoortjes. JOGG van Koppel-Swoe lanceert onder het motto ‘Gezonde jeugd, gezonde toekomst’ de aankomende vier weken de nieuwe campagne: ‘Gezond Tussend’ooren‘.

Larisa Brinkhoff is in de gemeente Epe als JOGG-regisseur werkzaam in het team Heel Epe Beweegt van Koppel-Swoe. Ze legt uit over JOGG: “JOGG wil met diverse lokale activiteiten een omgeving creëren waarin kinderen opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging. Samen met scholen, kinderdagverblijforganisaties, sportverenigingen, buurten/wijken en bedrijven zetten we ons in voor een gezonde omgeving voor kinderen en jongeren.”

Gezond Tussend’ooren
De meest recente campagne die JOGG is gestart heet Gezond Tussend’ooren voor ouders van kinderen van 2-5 jaar. Larisa Brinkhoff vertelt daarover: “Welk tussendoortje geef je jouw kinderen tussen de maaltijden door en hoeveel? Het zijn vragen die veel ouders lastig vinden. Met de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ proberen wij hen te helpen. Bijna alle supermarkten in de gemeente Epe doen mee.” Zo zijn er in de eerste week van deze campagne bij diverse supermarkten zogenaamde wobblers op de schappen te zien die gezonde tussendoortjes onder de aandacht brengen. “In de tweede week van deze actie zijn we op diverse locaties te vinden om ouders en kinderen voor te lichten en gezonde hapjes te laten proeven. Zodat die gezonde hapjes echt tussen de oren gaan zitten. Want kinderen hebben tussendoortjes nodig omdat ze veel energie verbruiken. En verder bieden we sportieve activiteiten aan met Buurtsport/Heel Epe Beweegt en organiseren we een kleurwedstrijd”

Waar vindt deze JOGG-campagne plaats?
JOGG is de komende periode op diverse plekken te vinden om de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’ nader uit te leggen. Larisa Brinkhoff vertelt waar dat zoal is. “Op 12 mei zijn we van 14.30 tot 15.30 uur bij de Albert Heijn in Vaassen, op 14 mei van 14.00 tot 16.00 uur bij de Dekamarkt Hoge Weerd in Epe, op 19 mei van 10.00 tot 12.00 uur bij de Jumbo in Epe en van 14.00 tot 16.00 uur bij de Dekamarkt in het Eper centrum. Op 22 mei komen we van 11.30 tot 13.30 uur bij de Dekamarkt in Vaassen en op 26 mei van 10.30 tot 12.30 uur bij de Albert Heijn in Epe. We hopen dat ouders met onze hulp op deze manier ‘tussen de oren’ krijgen dat een gezond tussendoortje supergoed is voor de groei van kinderen. Mits ze niet te vaak of te veel worden gegeven natuurlijk. Want anders zou je wellicht geen trek meer kunnen hebben als je aan je hoofdmaaltijd gaat beginnen.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2021 Media Magneet