Het ‘buitenspelen van de toekomst’ komt naar de gemeente Epe

Het ‘buitenspelen van de toekomst’ komt naar de gemeente Epe

Volgens het laatste onderzoek van Jantje Beton naar buitenspelen, spelen kinderen ‘dramatisch minder buiten’. De buurtsportcoaches van Heel Epe Beweegt (Koppel-Swoe) gaan samen met stichting Pleintje de ‘pleintje’ app lanceren om kinderen meer kinderen buiten te laten spelen met behulp van de smartphone.
‘’We maken van buitenspelen een videogame’’, aldus de oprichters van stichting Pleintje. Van 4 tot en met 8 april gaan de buurtsportcoaches de hele gemeente rond om met alle kinderen na schooltijd samen te spelen met de ‘Pleintje’ app. Alle kinderen, met en zonder smartphone, zijn welkom.

Heel Epe Beweegt start vanaf april 2022 met het uitrollen van een nieuwe manier van buitenspelen. Dit doen ze samen met het team van de app ‘Pleintje’. De ondernemers hierachter hebben een app ontwikkeld waarmee het buitenspelen van vroeger in een nieuw jasje wordt gehesen. Zo worden er onder andere technologieën in bekende spellen als Verstoppertje en balsporten toegepast om het voor de kinderen nog leuker te maken. De kinderen verdienen door te spelen punten om hun eigen Avatar te ontwikkelen en steeds cooler te maken. Dit wordt ook wel ‘Gamification’ genoemd. ‘’We gaan van de vijand, het scherm, een vriend maken!’’, aldus Mick Remmers en Teun Latour van Pleintje. Pleintje zet ook in op sociale interactie. Zo kunnen kinderen elkaar ontmoeten, leren kennen en zelfs vaker afspreken met het gebruik van de app Pleintje.

Van 4 tot en met 8 april start Heel Epe Beweegt met hun tour om kinderen kennis te laten maken met Pleintje. Zo zijn zij op maandag aanwezig in Oene, op dinsdag in Emst, de gehele woensdagmiddag in Vaassen en op donderdag en vrijdag in Epe. Alle spelsessies zijn na schooltijd en bovendien kosteloos. Een smartphone met de ‘Pleintje’ app en (kleine) data bundel is handig maar niet verplicht. Daarnaast wordt er voor Pleintje in de toekomst nog meer georganiseerd, zoals op 8 juni een buitenspeelfestival bij AV CIALFO.

‘’We gaan van de vijand, het scherm, een vriend maken!’’

Wil jij ook meedoen? Neem je vrienden en smartphone mee. Check de flyer voor de locatie en tijden. Heb je vragen? Stel ze via j.delange@koppelswoe.nl of ga naar https://pleintje.app/faq/

 

 

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet