Hillie Stenfert Vrijwilliger van het Jaar

Hillie Stenfert Vrijwilliger van het Jaar

Wethouder Lia de Waard-Oudesluis verraste maandag Hillie Stenfert in haar woning in Epe met de mededeling dat ze tot Vrijwilliger van het Jaar 2021 is gekozen. Ze overhandigde haar een kunstwerk, een bijbehorende oorkonde en een fraai boeket.

“Ik ben totaal verrast”, luidde de emotionele reactie van de winnares, die bijna vijftig jaar aaneengesloten vrijwilligerswerk verrichte. Ze deed dat onder meer voor Hospice Casa Vera, e Goede Herderkerk, de Kruimelschaar en de voetbalvereniging Oene.

Wethouder De Waard ging eerder deze dag op- bezoek bij Gerrit van der Weerd in Oene en Ans Scholten in Emst, de overige vrijwilligers die tot de drie prijswinnaars behoren. Ook zij werden overladen met stoffelijke blijken van waardering.

Twintig jaar
De vrijwilligersprijs is een initiatief van Koppel/Swoe en persburo Dick van der Veen, dat organisatorisch en financieel wordt ondersteund door de gemeente Epe. De recente uitreiking betreft de twintigste editie.

Ieder jaar worden acht Vrijwilligers van de Maand geportretteerd op de gemeentepagina’s in nieuwsblad De Schaapskooi. Drie van hen worden onder normale omstandigheden onderscheiden tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente. De afgelopen twee keer kon dat in verband met corona geen doorgang vinden. De uitreiking vond nu aan huis plaats met in acht neming van de coronamaatregelen.

Sculptuur
Het kunstwerk voor de Vrijwilliger van het Jaar is een sculptuur van Corrie Ammerlaan van Niekerk. Het heet ‘De menselijke schakel’ en symboliseert het inlevingsvermogen van twee mensen in elkaar waarbij de één niet zonder de ander kan.

De wethouder sprak namens de gemeente haar waardering uit voor het vele werk dat de drie prijswinnaars en met hen een grote schare vrijwilligers in de gemeente Epe verrichten.

(Door Dick van der Veen)

 

Dit vind je misschien ook interessant!

Prokkelstagedag 8 juni 2023

2 juni 2023
Koppel-Swoe organiseert samen met de Passerel en de JP van den Bent Stichting voor de 11e keer de landelijke Prokkelstagedag voor mensen met een beperking...
Meer lezen?

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Kom je op 14 juni 2023 ook gezellig met ons buitenspelen? Het is dan de Nationale Buitenspeeldag! Neem je vrienden mee. Maken we er een...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet