JOGG campagne Groente… zet je tanden erin! 2020

JOGG campagne Groente… zet je tanden erin! 2020

In het kader van de campagne ‘Groente… zet je tanden erin’ van 28 september tot en met 16 oktober 2020 wordt op woensdag 7 oktober en op donderdag 8 oktober aan alle basisschoolkinderen groente en fruit uitgedeeld. Ook reikt wethouder Lia de Waard-Oudesluijs op donderdag 8 oktober om 10.00 uur het Gezonde School vignet ‘Voeding aan basisschool De Sprenge Vaassen uit.. De campagne ‘Groente… zet je tanden erin’ wordt georganiseerd vanuit de Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) aanpak van Heel Epe Beweegt, onderdeel van Koppel-Swoe.

Thema voeding

Na het succes van vorig jaar staat de Groentecampagne weer op de kalender van het Sport- en Beweegplan Epe van Heel Epe Beweegt. Wethouder Lia de Waard-Oudesluijs vertegenwoordigt de JOGG-aanpak en is betrokken bij de campagne. Bij de JOGG-aanpak werken we vanuit verschillende pijlers en thema’s. Sinds vorig jaar wordt er jaarlijks aandacht besteed aan het thema voeding en daarbij specifiek ingestoken op het stimuleren van het dagelijks eten van groente en fruit.

Ook wordt vanuit Heel Epe Beweegt de Gezonde School aanpak gestimuleerd en opgepakt met onder andere kookworkshops en de supermarktsafari. Afgelopen schooljaar heeft basisschool De Sprenge Vaassen dit vignet behaald. De wethouder zal dit vignet aan de school overhandigen.

Groente… zet je tanden erin! 2020

Ongeveer één op de zeven kinderen is te zwaar. In sommige wijken landelijk zelfs één op de drie. Daarom is het voorkomen van overgewicht onder onze jeugd hard nodig. Gezond eten, drinken en voldoende bewegen dragen bij aan een gezond gewicht. De boodschap die we willen uitdragen met deze campagne is dat het eten van groente lekker, heel normaal en makkelijk is. Het is een vanzelfsprekend onderdeel van je eetpatroon. Je hebt groente gewoon nodig. Daarom slaan de nieuwe samenwerkingspartner Fruitvriendjes[1] en Heel Epe Beweegt de handen in elkaar om het belang van gezond eten en bewegen onder de aandacht te brengen bij kinderen in het primair onderwijs. Een topprioriteit, want in tijden van corona is het hebben van een goede gezondheid extra belangrijk.

Groente en fruit uitdelen op basisscholen met de Fruitvriendjes

Op woensdag 7 en donderdag 8 oktober trekken Fruitvriendjes en Heel Epe Beweegt de mascottepakken ‘Komkommer Koen’, ‘Wortel Willie’ en ‘Tomaat Tamira’ aan. Ze delen vervolgens op alle scholen in de gemeente Epe gezonde groentehappen uit. Zo vestigen ze op een speelse manier de aandacht op het belang van gezonde voeding.

[1] Fruitvriendjes leveren elke week 30.000 porties groente en fruit als gezond tienuurtje aan basisscholen in Nederland. De ambitie is om voor alle kinderen van Nederlandse basisscholen gezonde voeding toegankelijk te maken.

Dit vind je misschien ook interessant!

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Kom je op 14 juni 2023 ook gezellig met ons buitenspelen? Het is dan de Nationale Buitenspeeldag! Neem je vrienden mee. Maken we er een...
Meer lezen?
Een gezonde leefstijl is veel meer dan alleen sporten en beweging en voeding. Het heeft met het welbevinden van mensen te maken. Lekker in je vel zitten, lichamelijk gezond zijn en tevreden zijn met je leven.

Een zetje naar meer geluk

29 mei 2023
Een gezonde leefstijl is veel meer dan alleen sporten en beweging en voeding. Het heeft met het welbevinden van mensen te maken. Lekker in je...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet