Kerstdiners gemeente Epe samen met Jumbo

Kerstdiners gemeente Epe samen met Jumbo

Rond de kerst gaat Nederland weer aan tafel om samen met familie, vrienden en geliefden te genieten van een kerstlunch of kerstdiner. Veel mensen hebben echter weinig te besteden of verkeren in een sociaal isolement.

Om deze mensen een hart onder de riem te steken, willen Jumbo Supermarkten en Koppel hen rondom de feestdagen een kerstdiner aanbieden.

Landelijke actie

Vorig jaar deden landelijk ruim 80 lokale welzijnsorganisaties mee aan de Jumbo-kerstactie. Zij hebben op 200 plaatsen met veel enthousiasme voor zo’n 11.000 mensen in hun werkgebied een kerstdiner georganiseerd.

In gemeente Epe vier kerstdiners

Koppel heeft in samenwerking met inwoners  vier locaties in de gemeente Epe geregeld, waar een twintigtal vrijwilligers zich in de voorbereiding van of tijdens de kerstdiners inzetten. In vier (wijk)centra in de gemeente wordt dit jaar een kerstdiner georganiseerd. Bij het kerstdiner gaat het om andere mensen ontmoeten, om de gezelligheid, een welkom gevoel en vooral om het samen zijn.

De locaties waar de kerstdiners plaatsvinden zijn: Balai Pusat en Triton in Vaassen, beide op vrijdag 23 december. In MFC Kleurrijk te Epe vindt op woensdag 21 december het kerstdiner plaats en in Het Los Huus in Epe op dinsdag 20 december. Op elke locatie zijn gemiddeld vijf vrijwilligers betrokken bij het ophalen van de ingrediënten, het aankleden van de ruimte, het koken en het serveren.

Opgeven voor een kerstdiner?

In totaal kunnen er ongeveer 130 gasten worden ontvangen. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Bent u of kent u iemand die graag deel wil nemen aan het gezamenlijke kerstdiner? Dan kunt u uzelf of hem/haar aanmelden via emailadres: info@koppelepe.nl of tel.: 0578-676767

Mooie nieuwe verbindingen

Voor de locatie MFC Kleurrijk wordt gebruik gemaakt van de keuken van Zorgorganisatie Zideris, voorheen Lijn5. Het management van Zideris is ook dit jaar weer enthousiast om hieraan mee te werken en stelt haar keukenfaciliteiten ter beschikking. Er zijn twee cliënten van Zideris die een koksopleiding volgen. Zij willen graag meewerken aan de bereiding van het diner in MFC Kleurrijk. Zij zullen ook helpen om het voedsel te serveren en uiteraard om samen met andere buurtbewoners te eten.

Een mooi voorbeeld van het verbinden van mensen: vrijwilligers in de wijk Hoge Weerd, buurtbewoners en cliënten van Zideris.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet