Koninklijke onderscheiding voor vrijwilliger Formulierenteam Koppel-Swoe

Koninklijke onderscheiding voor vrijwilliger Formulierenteam Koppel-Swoe

Woensdag 12 februari werd John Hollander door burgemeester Tom Horn benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

John kreeg sociale betrokkenheid van kleins af aan mee van zijn moeder. Hij ging als jongetje van de lagere school al op zijn fiets rond om kerstpakketjes rond te brengen. Heel zijn leven heeft John op verschillende plekken vrijwilligerswerk gedaan, waaronder vele jaren voor het Formulierenteam.

Hij zou de laatste zijn die vindt dat hij een lintje verdient, het past hem helemaal niet om in de belangstelling te staan.

In juni 2016 werd John getroffen door een herseninfarct. Samen met zijn vrouw Trudy heeft hij kei- en keihard gewerkt aan zijn herstel. Samen keken ze vooral naar mogelijkheden.

Tegen alle verwachting in meldde hij zich op een gegeven moment weer bij het Formulierenteam: kom maar op met nieuwe cliënten!

Dat was reden voor één van de andere vrijwilligers om John voor te dragen voor een onderscheiding, want hoe bijzonder is het dat hij in deze fase van zijn leven wederom koos om zijn energie in te zetten voor mensen die een steuntje nodig hebben.

De enorme kennis van John op alle gebieden rondom financiën en administratie was zo welkom in het Formulierenteam: John als vraagbaak voor menig collega-vrijwilliger.

Wanneer de coördinator in de maag zat met een lastige hulpvraag en die vervolgens uitgebreid beschreef aan John was de reactie meestal kort: stuur maar toe, komt goed.

En het kwam dan ook goed.

John heeft de keuze gemaakt om meer rust te krijgen en te stoppen met het Formulierenteam. Koppel-Swoe respecteert die keuze maar John gaat enorm gemist worden in het team!

 

 

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet