Leden Vrijwilligersraad stellen zich voor

Leden Vrijwilligersraad stellen zich voor

De leden van de Vrijwilligersraad stellen zich graag aan je voor. Dan weet je bij wie je terecht kan voor alle zaken rondom vrijwilligerswerk bij Koppel-Swoe. De Vrijwilligersraad is bereikbaar via vrijwilligersraad@koppelswoe.nl.

Deze keer stellen Piet, Wim, Cora en Jan Wouter zich aan je voor.

Piet Rutgers

Doet vrijwilligerswerk bij Koppel-Swoe. Voorheen het mede organiseren van ‘uitjes’ en is sinds de oprichting bij Repair Café betrokken. Daarnaast is Piet vrijwilliger bij de Kruimelschaar, bij vervoer van personen naar zorgverleners.

Sinds september 2018 zit ik in de Vrijwilligersraad van Koppel-Swoe om -indien nodig- mede als klankbord te willen fungeren voor de andere vrijwilligers. De Vrijwilligersraad heeft zich tot nu toe vooral bezig gehouden met de opzet van de VOG voor de vrijwilligers van Koppel-Swoe. Na evaluatie is dit in werking gesteld. Vanaf nu moet de Vrijwilligersraad meer als klankbordgroep voor alle vrijwilligers gaan fungeren.

Jan Wouter van der Straaten

Ik ben actief bij Buurtbemiddeling, zit in de klankgroep van Steunpunt Hezebrink in Emst en 1x per maand computerspreekuur bij Bibliotheek steunpunt Emst met Harry als coördinator.

Gevraagd en ongevraagd advies geven in de Vrijwilligersraad is, denk ik, heel belangrijk. Toen ik nog in loondienst was, zat ik altijd  in de OR. Naast vrijwilligerswerk bij Koppel-Swoe doe ik ook nog ander vrijwilligerswerk o.a. bij Kulturhus Epe, Buurtmaken.nl  en bij Viattence . Daarin zie ik ook mijn toegevoegde rol in de Vrijwilligersraad. Ik zie óók wat er bij andere organisaties gebeurd. Ik zie  wel wat discussiepunten/ dilemma’s voor de raad  en hoe vrijwilligers te werven en te  behouden voor Koppel-Swoe.

Vanaf circa 2005 ben ik mantelzorger voor mijn moeder geweest. Vanaf 2013 tot mei 2020 zéér intensief. Ik kon best vrijwilligerswerk doen, maar nooit langer van huis weg zijn als crica 2-2,5 uur.  Helaas is mijn moeder, Sonja van der Straaten, 15 mei 2020, bijna 95 jaar, rustig in haar slaap thuis overleden.

In 2011 kreeg ik Functioneel Leeftijd Ontslag bij Defensie, een soort VUT. In 2006 helemaal gediplomeerd om ‘officieel’  NMI Register Mediator te worden. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen was ik kandidaat voor de PvdA. Als PvdA-er wil ik eigenlijk hetzelfde als dat ik wil als Koppel-Swoe vrijwilliger. Zorgen dat iedereen mee kan doen, de inclusieve samenleving. Een samenleving, inclusief en duurzaam. Samen maken we er wat moois van. Ik hoop nog even door te gaan. Tot mei aangemoedigd en gestimuleerd door Sonja, we deden het eigenlijk steeds samen, nu even zoeken hoe ik alleen verder ga.

Let op!  Ik kan alleen goed functioneren als vertegenwoordiger als ik de juiste input krijg. Hoe klein en onbenullig je vraag of opmerking ook lijkt. Mail mij!  JWvdStraaten@gmail.com Samen goed voor een eerlijke, sociale, schone, inclusieve gemeente! Kan alleen maar samen.

Cora en Wim Derksen

Wij zijn Cora en Wim Derksen en wonen in Vaassen. Wij zijn beiden in het verleden betrokken geraakt als vrijwilliger bij de SWOE. Cora bij het opstarten van Bloemfontein samen met Linda Seinstra. Wim als medewerker bij het formulierenteam. Samen organiseren wij twee maal per jaar een wandeling in de bossen van het Kroondomein in Vaassen.

Na de fusie met Koppel werd de oproep gedaan voor leden van een vrijwilligersraad. Het leek ons een uitdaging om via de vrijwilligersraad mee te denken om Koppel-Swoe tot een mooie organisatie uit te bouwen. Wij zijn nu anderhalf jaar bezig en wij hebben het idee dat we ook al resultaten bereikt hebben. Onder de enthousiaste leiding van Suzanne zijn we constructief bezig en er kunnen nog steeds nieuwe leden bij, dus meld je aan!

Met vriendelijke groet,

Cora en Wim

Dit vind je misschien ook interessant!

Prokkelstagedag 8 juni 2023

2 juni 2023
Koppel-Swoe organiseert samen met de Passerel en de JP van den Bent Stichting voor de 11e keer de landelijke Prokkelstagedag voor mensen met een beperking...
Meer lezen?

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon organiseren al meer dan tien jaar een Nationale Buitenspeeldag. Dit jaar is het zover op woensdag 14 juni. Op drie...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet