Lente op de Boerderij

Lente op de Boerderij

De peuters van peuterspeelzaal ’t Heggeholletje van Koppel zijn samen weer op pad geweest. Deze keer gingen ze op visite bij de jonge dieren op de boerderij van juf Joke.

Vanaf de speelzaal aan de Jasmijnstraat was ’t een flinke wandeling naar de Eierstreekweg. Er was onderweg al veel te zien: heel veel lentebloemen, bomen die al blaadjes kregen, geitjes, ganzen en kippen die de peuters mochten voeren en een pony met wel een heel klein veulentje.

Op de boerderij konden de peuters kennismaken met de twee kalfjes die pas waren geboren. De grote koeien stonden nog op stal, dus moesten ze allemaal voorzichtig zijn, want ze waren wel erg groot! Maar ze hadden wel mooie ‘oorbellen’ in volgens de peuters….

Sommige schapen liepen met hun lammetjes al buiten, maar er waren ook nog veel schapen in de schuur. De lammetjes schrokken wel een beetje van zoveel kinderen, daarom konden de peuters ze niet aaien.

Om de pony’s te voeren moest iedereen door een groot weiland lopen (rennen was natuurlijk nog leuker….). Voorzichtig werden kleine stukjes brood naar de pony’s gegooid, ’t was wel een beetje eng om ze van je hand af te laten eten…..

De tractor werd door enkele jongens ook nog even ‘vakkundig’ bekeken.

Tot slot werd Jip ’t hondje bewonderd. Ze sprong vrolijk in ’t rond tussen al die peuters door.

Voor de peuters was ’t wel heel spannend om al die dieren nu eens van heel dichtbij te zien, ook waren ze wel een beetje moe van de lange wandeling. Gelukkig kwamen de moeders om ze allemaal weer op te halen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet