Gezocht: maatjes voor gezinnen!

Gezocht: maatjes voor gezinnen!

Ieder gezin heeft wel eens een periode dat het niet zo goed gaat. Dat kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld psychische klachten, een verstandelijke handicap, overbelasting, ziekte, moeilijkheden met de kinderen op het werk, eenzaamheid, geldproblemen of andere problemen. Soms worden die spanningen teveel. Daarom is Koppel ‘Steunouder’ gestart in de gemeente Epe.

Wat kan de steunouder voor een gezin betekenen?

Steunouders zijn vrijwilligers die een maatje zijn voor gezinnen. Een maatje die lichte ondersteuning kan bieden aan het gezin, maar die er vooral is voor de kinderen. De vrijwilliger trekt op met de kinderen, zodat zij in een prettige omgeving kunnen opgroeien. Wanneer de kinderen op pad zijn met de vrijwilliger, ervaren de ouders rust en worden zij even ontlast. Zij kunnen dan tot rust komen of juist andere dingen ondernemen wat normaal niet lukt met de kinderen erbij.

Samen met de ouders kijkt de vrijwilliger naar het netwerk van het gezin. Zijn er voldoende mensen waar het gezin op kan terugvallen? Als dit niet het geval is, dan wordt er samen gekeken naar de mogelijkheden die opgepakt kunnen worden om een netwerk te creëren.

 Steunouder in gemeente Epe

Op dit moment wachten meerdere vraagouders op een match met een steunouder.

Om als steunouder aan de slag te gaan moet er eerst een training worden gevolgd. Deze training wordt gegeven door stichting Steunouder Nederland en neemt 2 dagen in beslag. Uiteindelijk gaat de steunouder ongeveer een dagdeel per week aan de slag.

Als steunouder word je begeleid door twee medewerkers van het project, Jan de Graaf en Mariska van Elst. Dit gebeurt onder andere in vorm van contactmomenten en bijeenkomsten.

Het project Steunouder wordt gefinancierd door VSB Fonds, Oranje Fonds, Gemeente Epe, Kinderpostzegels en Fonds Verstandelijk Gehandicapten. Daarnaast werkt Koppel nauw samen met het Centrum Voor Jeugd en Gezin en stichting Steunouder Nederland.

Steunouder worden?

Vind jij het prachtig om een gezin te zien opbloeien en wil jij een maatje zijn? Heb jij affiniteit met kinderen en ervaring met opvoeden? Meld je dan aan als steunouder!

Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact opnemen met de projectmedewerkers via telefoonnummer 0578 676767 of via emailadres steunouder@koppelepe.nl

 

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet