Mantelzorgers: let goed op jezelf!

Mantelzorgers: let goed op jezelf!

Mantelzorgers zijn onmisbaar. In deze tijd met het coronavirus nog meer dan anders, omdat er een groter beroep op ze wordt gedaan door het wegvallen van verschillende diensten. Zorg dat je als mantelzorger ook goed voor jezelf zorgt!  Vanuit het Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe geven we je graag wat tips.

Ga er niet alleen voor staan.

De belangrijkste tip: ga er niet alleen voor staan. Contact met andere mensen blijven houden, is heel belangrijk. Voor jou en voor diegene waar jij voor zorgt. Contact kan ook prima zonder dat je fysiek bij elkaar bent. Bel, onderzoek  of je via WhatsApp of Skype kunt videobellen. Maak een schema met vrienden en familie met vaste momenten waarop er even contact is.

Koppel-Swoe staat ook voor je klaar!

Zijn er weinig mensen in je omgeving waar je bij terecht kunt? Koppel-Swoe kan jou in contact brengen met andere mensen. Veel van onze vrijwilligers willen een luisterend oor bieden of jou willen helpen met praktische zaken, zoals boodschappen doen of het uitlaten van de hond.  Vanuit Koppel-Swoe organiseren we online Whatsapp belgroepen, zodat je met een groepje andere mensen/mantelzorgers contact kunt hebben. Je kunt dan ervaringen met elkaar uitwisselen en elkaar tot steun zijn.

Tips voor mantelzorgers

Zorg dat je een plek hebt voor jezelf. Probeer ontspanning en rust te vinden. Ga naar buiten als het kan, bijvoorbeeld om te wandelen. Probeer in beweging te blijven. Online kan je filmpjes vinden met bewegingsoefeningen voor binnen en buiten. Onze buurtsportcoaches hebben bijvoorbeeld een mooie ZitFit video gemaakt (zie onze website) waarbij je (samen) zittend kan bewegen.

Zet belangrijke zaken als medicijnen, instructies en telefoonnummers op papier. Mocht je ziek worden, dan kan iemand het van je overnemen.

Steunpunt Mantelzorg

Steunpunt Mantelzorg is er voor mantelzorgers van alle leeftijden. Juist deze periode is het belangrijk dat we elkaar tot steun zijn. Heb jij vragen, wil je een luisterend oor, praktische hulp of in een online Whatsapp groep met andere mantelzorgers?

Dan kan jij in deze tijd 7 dagen per week contact opnemen met Koppel-Swoe op telefoonnummer 0578-67 67 67. Meer informatie over Steunpunt Mantelzorg vind je op www.koppelswoe.nl/steunpunt-mantelzorg.

Dit vind je misschien ook interessant!

Prokkelstagedag 8 juni 2023

2 juni 2023
Koppel-Swoe organiseert samen met de Passerel en de JP van den Bent Stichting voor de 11e keer de landelijke Prokkelstagedag voor mensen met een beperking...
Meer lezen?

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Kom je op 14 juni 2023 ook gezellig met ons buitenspelen? Het is dan de Nationale Buitenspeeldag! Neem je vrienden mee. Maken we er een...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet