Mantelzorgers verwend op Dag van de Mantelzorg 2019

Mantelzorgers verwend op Dag van de Mantelzorg 2019

Ook dit jaar is er tijdens de Dag van de Mantelzorg weer aandacht besteedt aan deze belangrijke groep inwoners van onze gemeente. Om de mantelzorgers een stukje waardering te geven, konden zij afgelopen zaterdag 9 november genieten van een driegangen najaarsbuffet en de humoristische theatervoorstelling ‘Mantelzorg omdat het….’

Het was een geslaagde dag van de mantelzorg, waarbij 46 mantelzorgers uit de gemeente Epe aanwezig waren. De dag werd geopend door wethouder L. De Waard-Oudesluijs. Zij sprak haar waardering uit voor hetgeen mantelzorgers betekenen.

Mantelzorgers een middag in de watten gelegd

Vervolgens werd er door de mantelzorgers gezellig met elkaar gepraat onder het genot van een uitgebreid stampottenbuffet. Sommige mantelzorgers gaven aan dat het wel wennen was om nu rustig te zitten en zich te laten bedienen. Dit is niet wat zij normaal gewend zijn. Zij zijn juist degene die druk zijn om voor een ander te zorgen. Een groep vrijwilligers was deze dag actief om juist voor de mantelzorgers te zorgen en hun een fijne middag te laten beleven.

Weer een ander kon alleen aanwezig zijn bij de theatervoorstelling, want langer kon zij niet van huis. Maar wat was zij blij dat zij toch hierbij aanwezig kon zijn. Zij had echt een uitje gehad en ging vervolgens weer zo snel mogelijk naar huis. De theatervoorstelling werd verzorgd door seniorentheater de Rimpel. De oudste toneelspeelster was 95 jaar. Wat bijzonder dat deze toneelspelers op deze leeftijd het land doortrekken met hun theatervoorstellingen. Er kwamen allerlei herkenbare mantelzorgsituatie naar voren, welke met veel humor werden gebracht. Zo was er de dochter die op een verjaardag druk was om alles te regelen voor haar half slapende moeder en al haar veeleisende visite. Er moest muntthee komen, suikervrij gebak worden gehaald, een speciaal soort koekje etc. etc. Er werd regelmatig gelachen door de mantelzorgers in de zaal.

Als afsluiting ontvingen alle mantelzorgers een cadeautje met de toepasselijke tekst: Bedankt! Voor wie je bent. Voor alles wat je doet.

Niet alleen waardering op de Dag van de Mantelzorg

Het is goed dat de mantelzorgers in onze gemeente worden gezien en gewaardeerd en waar nodig ook worden ondersteund. Bijna iedereen kent mantelzorgers in haar/zijn omgeving. Het is goed om te vragen hoe het met ze gaat. Te vaak wordt er alleen gepraat over de zorgvrager. Het is ook goed om juist eens een kaartje te sturen aan de mantelzorger. Een stukje waardering hebben zij het hele jaar door verdiend!

Meer informatie

Als er vragen zijn rondom mantelzorg of/en als er sprake is van overbelasting dan kan er contact worden opgenomen met het Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe op telefoonnummer 0578-67 67 67 of mail de Cliëntondersteuner mantelzorg g.elskamp@koppelswoe.nl

 

Dit vind je misschien ook interessant!

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Kom je op 14 juni 2023 ook gezellig met ons buitenspelen? Het is dan de Nationale Buitenspeeldag! Neem je vrienden mee. Maken we er een...
Meer lezen?
Een gezonde leefstijl is veel meer dan alleen sporten en beweging en voeding. Het heeft met het welbevinden van mensen te maken. Lekker in je vel zitten, lichamelijk gezond zijn en tevreden zijn met je leven.

Een zetje naar meer geluk

29 mei 2023
Een gezonde leefstijl is veel meer dan alleen sporten en beweging en voeding. Het heeft met het welbevinden van mensen te maken. Lekker in je...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet