Met JOGG maken we samen gezond gewoon. De campagne Gezond Tussend’ooren helpt bij de vraag ‘wat zijn gezondere tussendoortjes?’.

Met JOGG maken we samen gezond gewoon. De campagne Gezond Tussend’ooren helpt bij de vraag ‘wat zijn gezondere tussendoortjes?’.

De eerste activiteiten van de campagne Gezond Tussend’ooren hebben afgelopen week plaatsgevonden: het uitdelen van de informatieboekjes bij kinderopvangorganisaties en consultatiebureau en gezonde tussendoortjes maken bij verschillende supermarkten en peuteropvang. Samen maken we gezond gewoon.

Vanuit de JOGG-aanpak van Heel Epe Beweegt (Koppel-Swoe) worden verschillende activiteiten en projecten georganiseerd die ondersteunen bij het creëren van een gezondere omgeving. JOGG -regisseur Larisa Brinkhoff vertelt: ‘Daar zijn vaak allerlei organisaties bij betrokken, zoals sportverenigingen en scholen, maar we wilden graag ook iets doen wat echt aansluit op wat de ouders zelf kunnen betekenen en hen daarbij helpen. Naast JOGG-regisseur ben ik ook zelf moeder en vind ik het soms ook lastig wat nu een gezonder tussendoortje is. Door dit herkenbaarder te maken in de supermarkten en het informatieboekje van Tussend’ooren heb ik weer meer ideeën gekregen’. Verschillende supermarkten en peuteropvangorganisaties in de gemeente Epe ondersteunen deze campagne.

Activiteiten
De afgelopen weken zijn er bij diverse supermarkten, zoals Albert Heijn Vaassen en de Dekamarkt Epe, fruitspiesjes gemaakt met kinderen. Ook de kinderen bij de kinderopvangorganisaties hebben mooie fruit creaties gemaakt. Tegelijkertijd krijgen ouders tips mee over een gezonder tussendoortje. In de supermarkt zijn deze herkenbaar door de zogenaamde wobblers aan de schappen. Zoals de Albert Heijn uit Vaassen al liet weten: ‘wij vinden het belangrijk dat we bij kunnen dragen aan het gezond opgroeien van kinderen’. Ook kan er door kinderen deelgenomen worden aan de kleurwedstijd.

De aankomende periode is Heel Epe Beweegt nog aanwezig:
Op 19 mei van 10.00 tot 12.00 uur bij Jumbo in Epe en van 14.00 tot 16.00 uur bij Dekamarkt in het Eper centrum. Op 22 mei komen we van 11.30 tot 13.30 uur bij Dekamarkt in Vaassen en op 26 mei van 10.30 tot 12.30 uur bij Albert Heijn in Epe.

Webinar
Op 26 mei wordt van 19.30 – 20.30 uur in het kader van Gezond Tussend’ooren een gratis webinar voor ouders en verzorgers uit de gemeente Epe georganiseerd. Tijdens het interactieve webinar wordt er informatie gegeven over gezondere tussendoortjes, is er ruimte voor vragen en worden tips en tools gegeven. Ook is er voor alle deelnemers een presentje. Deelname is gratis. Aanmelden kan via: https://eduna.webinargeek.com/gezond-tussen-dooren-epe

Heel Epe Beweegt hoopt dat ouders met deze campagne geholpen worden en dat het gemakkelijker wordt om voor een gezonder tussendoortje te kiezen.

Dit vind je misschien ook interessant!

Prokkelstagedag 8 juni 2023

2 juni 2023
Koppel-Swoe organiseert samen met de Passerel en de JP van den Bent Stichting voor de 11e keer de landelijke Prokkelstagedag voor mensen met een beperking...
Meer lezen?

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Kom je op 14 juni 2023 ook gezellig met ons buitenspelen? Het is dan de Nationale Buitenspeeldag! Neem je vrienden mee. Maken we er een...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet