NAH Kaffée gestart in Epe

NAH Kaffée gestart in Epe

17 oktober 2018

In de gemeente Epe is in 2018 gestart met  NAH Kaffée. De afkorting NAH staat voor Niet Aangeboren Hersenletsel. Deze bijzondere uitgaansgelegenheid is dus speciaal bestemd voor de groep inwoners die met deze vorm van hersenletsel te maken heeft.

Het café dat zich bevindt in Buurthuis Vegtelarij is geopend op iedere derde zaterdag van de maand van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Niet Aangeboren Hersen Letsel
Eén op de vier inwoners van Nederland krijgt ooit in zijn of haar leven te maken met een hersenaandoening. Dit als gevolg van bijvoorbeeld een herseninfarct, ongeluk, tumor, hartstilstand, hersenbloeding of een operatie. Het leven van deze mensen verandert dan ingrijpend.

Mensen met NAH zouden dus in een sociaal isolement kunnen raken, omdat zij vanwege hun beperkingen vaak niet meer van reguliere voorzieningen gebruik kunnen maken. Reguliere cafés bijvoorbeeld zijn voor hen vaak moeilijk toegankelijk. Daarbij zorgen drukte en herrie er voor dat het voor mensen met NAH erg vermoeiend is. Gevolg? Velen van deze groep komen hier dus niet meer.

NAH Kaffée Epe geboren
En dan biedt het NAH Kaffée wellicht uitkomst. Dit is een plek waar lotgenoten/gelijkgestemden elkaar kunnen treffen voor gezelligheid, ontmoeting en uitwisseling. Een plaats waarbij je niet steeds hoeft uit te leggen wat NAH is.
Vera Griep uit Epe heeft een partner met NAH. Zij bezocht NAH-ontmoetingsmomenten in Apeldoorn en wilde de inwoners van Epe deze mogelijkheid ook bieden. Ze heeft de samenwerking gezocht met diverse partijen in de gemeente. Het NAH Kaffée Epe was geboren. Partijen die deelnemen zijn: Koppel-Swoe, InteraktContourMEE Veluwe en  AnQer | Begeleiding op maat

Behoefte aan sociale contacten
Veel (jonge) mensen met NAH hebben behoefte aan sociale contacten. Aan een plek om uit te gaan, contacten op te doen, maar waar je wel gewoon jezelf kunt zijn zonder veel last te hebben van allerlei drukte. Mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel kunnen elkaar gezellig ontmoeten onder het genot van een kopje koffie/thee, een ander drankje en een hapje. Gezelligheid, ontspanning en ontmoeting staan voorop. En dat betekent geen harde muziek, geen drukte, geen rumoer, maar wel gezelligheid.

Het NAH Kaffée is ook een belangrijke plaats voor ondersteuners en mantelzorgers van mensen met NAH. Tijdens elk NAH Kaffée is er een beroepskracht aanwezig van één de betrokken organisaties voor informatie en advies.

Openingstijden
Het NAH Kaffée is geopend van 14.00 uur tot 16.00 uur op iedere derde zaterdag van de maand.

Meer informatie
Aanmelden kan bij Vera Griep viaa emailadres vgriep@hotmail.com. Vind je het toch fijner om vooraf even contact te hebben, bel of mail dan naar Niki Binnendijk van Koppel-Swoe (0578 – 676767) of via  emailadres n.binnendijk@koppelswoe.nl.

NAH Kaffée gestart in Epe

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet