Vincent Rotman nieuwe coördinator Heel Epe Beweegt

Vincent Rotman nieuwe coördinator Heel Epe Beweegt

Vincent Rotman (39) uit Zwolle is per 1 mei als buurtsportcoach bij Koppel aan de slag gegaan. Daar is hij meteen ook de nieuwe coördinator van het team Heel Epe Beweegt geworden. “Al met al is het een zeer diverse functie waar ik erg veel zin in heb. Mensen ontmoeten en hen in beweging brengen door sport, dat vind ik prachtig om te doen.”

Naast Rotman bestaat het team van Heel Epe Beweegt uit Rik van Voorst en Tom Beekman. De drie buurtsportcoaches zijn in dienst bij Koppel en voeren hun werkzaamheden uit onder de naam Heel Epe Beweegt.

Siebren Groen, voorganger van Rotman, werkt inmiddels bij de Gemeente Epe als beleidsmedewerker welzijn, sport en cultuur. Ook buurtsportcoach Noëlle Bus is een nieuwe uitdaging aangegaan. Zij is per 1 juni gestart als beweegagoog in Doetinchem.

Bruggenbouwers

De buurtsportcoaches zijn kortom bruggenbouwers tussen buurt, onderwijs en sport. Iets over de achtergrond van de nieuwe Koppel-medewerker? Na een erg sportieve jeugd in het noorden van het land (judo, basketbal), volgde voor Rotman ‘automatisch’ de CALO-opleiding in Zwolle. Daar bekwaamde hij zich in de onderwerpen sport en bewegingsleer en sportmanagement. “Ik wist toen al vrij zeker dat ik in mijn werkzame leven iets met sport wilde gaan doen. Ik wist trouwens net zo zeker dat ik geen docent lichamelijke opvoeding wilde worden.”

Via een aantal omzwervingen (onder andere sportconsulent, wijkcoördinator sportzaken en regiocoördinator voor de Richard Krajicek Foundation) werd hij buurtsportcoach in de gemeente Steenwijkerland. “Daar vermengde ik uitvoerende sportieve taken met beleidsvoering. Ik hoop dat hier ook te kunnen gaan doen. Mooie sportieve dingen doen voor anderen: dát is altijd mijn streven.”

Anderen zijn in de optiek van Rotman niet alleen kinderen of jongeren. “Dat mogen juist ook ouderen zijn. Ik zou het bijvoorbeeld ook mooi vinden om voor ouderen in de gemeente Epe nog meer fittesten in de wijken te gaan organiseren. Senioren nog meer aan het bewegen krijgen; dat is voor ons een hele leuke uitdaging.”

Als buurtsportcoach van Heel Epe Beweegt gaat Rotman zich verder bezighouden met een aantal uitvoerende sport- en beweegactiviteiten, zoals de AftersCool-middagen. “Ik ben verantwoordelijk voor de inhoudelijke aansturing van de buurtsportcoaches en voor het bewaken van het  uitvoeringsprogramma.”

Samenwerken

Samenwerken met partijen in het netwerk van Koppel is daarbij leidend. Met scholen, sportverenigingen en instellingen werkt het team van Heel Epe Beweegt door middel van sport eigenlijk volop aan de ontwikkeling van kinderen. “Scholen, verenigingen en bijvoorbeeld zorgorganisaties kunnen samen met Koppel voor nog meer goede dingen zorgen.”

Ook stimuleert Koppel een gezonde en actieve leefstijl onder alle inwoners in de gemeente Epe. “Ik ben nog maar net bezig; maar als ik dit allemaal zo opsom, dan heb ik met recht een hele mooie afwisselende baan!”

foto: Vincent Rotman uit Zwolle (geheel rechts) is de kersverse buurtsportcoach bij Koppel. Daarbij is hij ook de coördinator van het team Heel Epe Beweegt dat verder bestaat uit Tom Beekman (links) en Rik van Voorst.

 

Team en nieuwe coördinator Heel Epe Beweegt

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet