Ouders slaan handen ineen voor extra avond jongerencentrum in Emst

Ouders slaan handen ineen voor extra avond jongerencentrum in Emst

Een aantal enthousiaste ouders, van wie de tieners in het jongerencentrum in Emst komen, is onlangs in gesprek gegaan met Koppels sociaal werker Lianne Houtman. Deze ouders willen extra mogelijkheden creëren voor hun tieners in het jongerencentrum De Vrije Inloop in Emst.

Elke vrijdagavond staan de deuren van het jongerencentrum (in gebouw de Hezebrink) open voor de jeugd uit Emst. Wekelijks bezoekt een grote groep van ongeveer 25 tieners in de leeftijd vanaf 12 tot en met 16 jaar dit jongerencentrum. Onder leiding van stagiaires, vrijwilligers en de sociaal werker van Koppel worden er diverse activiteiten voor en door tieners georganiseerd.

Actieve ouders

Een aantal ouders van tieners uit deze groep heeft de wens geuit voor openstelling van een tweede avond voor deze grote groep tieners in De Vrije Inloop. Zij zijn hierover in gesprek gegaan met Koppelmedewerker Lianne Houtman.
In dit gesprek zijn de mogelijkheden besproken om dit als ouders te gaan organiseren. Ook zijn er oudere jongeren uit Emst die zich als vrijwilliger hebben gemeld om deze avonden mede te draaien. Koppel vindt dit een prachtig initiatief en wil de ouderbetrokkenheid en actieve participatie van tieners en jongeren absoluut stimuleren en ondersteunen.

Vervolg

Onder de tieners wordt momenteel een werkgroep samengesteld. Deze werkgroep is, samen met de initiatiefnemende ouders en vrijwilligers die deze avonden willen organiseren, verantwoordelijk voor deze extra avond. Uit de tienergroep zijn al zeven enthousiaste tieners opgestaan die deze rol graag vervullen.

Andere activiteiten in Emst

Naast de vrijdagavond voor tieners is het jongerencentrum de Vrije Inloop vijf avonden open. Dit wordt veelal gerund door vrijwilligers, onder begeleiding van de sociaal werker van Koppel. Er zijn activiteiten voor kinderen vanaf groep 8 (vrijdagavond). Verder zijn er twee meidengroepen (maandag- en donderdagavond) en diverse jongerengroepen (vrijdagavond 18+ en op willekeurige avonden). Ook wordt er contact onderhouden met jongeren op straat en zijn er individuele contacten met jongeren.

Voor meer informatie kan er contact op worden genomen met Lianne Houtman via l.houtman@koppelepe.nl

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet