Peuters Buurtkabouters spelen samen met de kleuters op basisschool de Hoge Weerd

Peuters Buurtkabouters spelen samen met de kleuters op basisschool de Hoge Weerd

De peuters van peuterspeelzaal de Buurtkabouters van Koppel gaan tweewekelijks op stap naar basisschool de Hoge Weerd. Twee jaar geleden zijn beide partijen gestart met het organiseren van gemeenschappelijke activiteiten. De peuters van Koppel bezoeken regelmatig verschillende basisscholen in Epe, Vaassen, Emst en Oene. In groep 1 worden verschillende activiteiten met elkaar opgepakt.

Het doel is dat de peuters en kleuters elkaar ontmoeten en van elkaar kunnen leren (doorgaande lijn). De leerkrachten en pedagogisch medewerker wisselen tips uit en leren ook van elkaar. Omgekeerd komen de kinderen met de juf ook naar het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal toe.  Vanuit een aantal scholen komen er ook kinderen van groep 7 en 8 naar de peuterspeelzaal om peuters voor te lezen.

De peuters van de Buurtkabouters bezoeken 10 juni voor de laatste keer dit schooljaar de kleuters van de Hoge Weerschool. Want net als de kleuters, verhuizen ook de peuters naar de Unilocatie aan de Wachtelenbergweg. Na de zomervakantie is er weer tijd en ruimte om bij elkaar te komen en dan zitten ze dicht bij elkaar in hetzelfde gebouw!

buurtkabouters_en_groep1Laatste keer samen spelen voor de verhuizing naar de Unilocatie

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet