Pleinmarkt voor kunst, cultuur en welzijn: 3 september

Pleinmarkt voor kunst, cultuur en welzijn: 3 september

29 augustus 2016

De Pleinmarkt voor kunst, cultuur en welzijn wordt 3 september gehouden. Het is de 15e editie van dit jaarlijkse festijn dat plaatsvindt bij de Grote Kerk in het centrum van Epe.

Ook dit jaar wordt deze ‘markt’ weer georganiseerd door samenwerkende partijen: Cultuurplein Noord Veluwe, Cultureel Platform Epe, Uitgeverij Gelderland, SWO/E en Koppel. De pleinmarkt duurt van 10.30 tot ongeveer 15.00 uur.

Bekendheid op de Pleinmarkt

De pleinmarkt biedt verenigingen, stichtingen, niet-commerciële instellingen en organisaties op het gebied van kunst, cultuur en welzijn de gelegenheid om zichzelf te presenteren.

Het is voor vele partijen een mooie kans om bekendheid te geven aan activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en welzijn die op stapel staan, nieuwe leden te werven en/of cursisten aan te trekken. Vanwege de grote belangstelling om deel te mogen nemen en de beperkte marktruimte, geeft de organisatie voorrang aan organisaties die zonder winstoogmerk educatieve activiteiten en/of cursussen organiseren.

Men kan zich presenteren met een informatiekraam en/of een optreden op een apart podium. In overleg is het mogelijk wat extra ruimte te maken voor een interactieve activiteit die men zou willen ontplooien om bezoekers directer bij haar/zijn bezigheden te betrekken.

pleinmarkt actie 2

De suikerklontjes-test

Het afgelopen jaar was een succesvolle inbreng van de buurtsportcoaches van Koppel reden voor hilariteit: de suikerklontjes-test. Men kon raden in welke drank de meeste suikerklontjes zitten, waarbij keuze gemaakt kon worden uit een tiental verschillende smaken die varieerden van chocomel tot bronwater. Uiteraard ontbraken cola en vruchtensap niet. Veel mensen kwamen dicht in de buurt van het goede antwoord, maar de Top 5 zag er vaak anders uit dan men dacht. We zullen hier niet verklappen welk drankje ‘verliest’, grote kans dat deze activiteit ook dit jaar op het programma staat.

Welzijnswerk

Verder presenteert het welzijnswerk van Koppel een overzicht van haar werkzaamheden zoals de projecten Voorleesexpres, Steunouder en Was & Strijk Service, de activiteiten in de diverse wijken en buurten en het meewerken aan de aanpak van overlast.

Kinderopvang, peuterspeelzalen en BSO

Men kan ook informatie krijgen over onze kinderopvang, peuterspeelzalen en Buitenschoolse Opvang die op diverse locaties in de vier dorpen van de gemeente Epe worden uitgevoerd. Er liggen informatiepakketten klaar, inclusief aanmeldingsformulieren.

Pleinmarkt actie

Speciaal voor de Pleinmarkt heeft Koppel een leuke actie bedacht: bij inschrijving op 3 september, betaal je geen inschrijfgeld.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet