Praten aan de keukentafel bij Koppel

Praten aan de keukentafel bij Koppel

Praten aan de keukentafel bij Koppel

In de week van de Opvoeding (oktober 2013) hebben Koppel, het Centrum voor Jeugd en Gezin en Intraverte een avond verzorgd over ‘Spelenderwijs leren’ en ‘Anders naar je kind kijken’.

Op deze avond bleek veel behoefte aan uitwisseling tussen ouders over het gedrag van kinderen, waar strijd of onbegrip een rol speelt.

‘Waarom eet mijn kind nou niet gewoon zijn bord leeg, of wat doe ik als mijn kind driftig op de grond in de supermarkt ligt?’

Om aan deze behoefte te voldoen is het volgende initiatief ontstaan: een ‘keukentafelgesprek’ met 7 tot 10 ouders rondom een bepaald thema, met een gespreksleider die veel ervaring heeft met kinderen.

Soms kan even stilstaan bij het thema of een tip van een andere ouder al voldoende zijn. Deze gesprekken zijn bedoeld om met elkaar anders te kijken naar het thema, en samen te zoeken naar manieren om er goed mee om te gaan.

De gespreksleider is Ingrid Bunnik van Intraverte, die vanuit haar ervaring met kinderen en ouders zal zorgen voor inhoudelijke input.

Er zijn inmiddels 3 bijeenkomsten gepland: op maandag 16 juni  van 10.00 uur tot 11.30 uur wordt er in kindercentrum Kierewam gepraat over het thema ‘Help, mijn kind heeft een driftbui!’. Op woensdag 18 juni van 20.00 uur tot 21.30 uur wordt er in peuterspeelzaal ’t Kwetternest in Vaassen gepraat over het thema ‘Help, mijn kind is bang!’. Tot slot praten we op donderdag 19 juni van 13.30 uur tot 15.00 uur in peuterspeelzaal ’t Muizenholletje in Emst over het thema ‘Help, mijn kind wil niet eten!’.

Alle ouders van Koppel worden uitgenodigd voor deze keukentafelgesprekken.

Bent u geen klant van Koppel, maar wilt u toch aanwezig zijn bij zo’n keukentafelgesprek, dan kunt u altijd mailen naar planning@koppelepe.nl (vóór 11 juni). Bij voldoende plek kunt u uiteraard deelnemen. Er zijn geen kosten aan de gesprekken verbonden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Melle de Vos, m.devos@koppelepe.nl of 06 44 198 394.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet