Doe je mee aan de historische quiz?

Doe je mee aan de historische quiz?

26 mei 2020

Hoe heette de Eper burgemeester die in de Tweede Wereldoorlog lid was van de NSB? Wat was de naam van het gebouw dat ooit op de plek stond van café-restaurant Dorpszicht in Oene? Wie componeerde het Cannenburgher Klöksien? Zomaar enkele vragen die terugkomen in de Historische Quiz Epe.

Linda Brouwer, sociaal werker bij Koppel-Swoe, heeft samen met Eva Mulderij (stagiair Aventus) deze interessante quiz samen met diverse partijen uit de gemeente samengesteld. “De quiz staat nu op de site van Koppel-Swoe. Doe vooral mee en win een prachtig prijzenpakket.”

Linda vertelt over het ontstaan van de quiz. “Het idee is spontaan opgeborreld in deze vervelende coronatijd. Als sociaal werkers van Koppel-Swoe zoeken we naar manieren om de inwoners van de gemeente Epe ondersteuning te bieden. Helemaal in deze coronatijd is het belangrijk om iets te verzinnen waarmee iedereen zijn of haar zinnen kan verzetten. Zodat je niet alleen aan narigheid hoeft te denken.”

Historische kennis gebundeld tot interessante vragen

Koppel-Swoe heeft de quiz samen met diverse instellingen en verenigingen uit de gemeente ontwikkeld. “We waren natuurlijk op zoek naar mensen die veel historische kennis hebben over de gemeente Epe. Door een telefoontje naar Ampt Epe werden we zeer snel geholpen. Het bestuur bleek erg enthousiast en bood aan om een prijzenpakket voor de winnaar samen te stellen.”

Via Ampt Epe kwamen Linda en Eva in contact met de Dialectkring Epe, Museum Vaassen Historie en het gemeentelijk Streekarchief. “Ook de Molukse Gemeenschap Vaassen is bij deze quiz betrokken.”

Doe mee aan de historische quiz en stuur in voor 30 juni!

Uiteindelijk is er een zeer interessante quiz ontstaan die nu te bekijken is op de site van Koppel-Swoe. Brouwer: “Wat weet jij over de gemeente Epe, de geschiedenis, het dialect en het oorlogsverleden? Vraag je kennissen, buren of anderen om met jou op zoek te gaan naar de juiste antwoorden.”

Om een zo breed mogelijk publiek aan te boren roept Koppel-Swoe medewerkers van zorginstellingen en andere personen die werken met ouderen ook op om de quiz te verspreiden onder inwoners van dergelijke verzorgingstehuizen. “Daar is er vast ook heel veel kennis aanwezig. De quiz kan hieronder gedownload worden. Heb je geen printer of de mogelijkheid om te printen, dan kun je ook een exemplaar halen bij het secretariaat van Koppel-Swoe in het Kulturhus EGW aan de Stationsstraat 25 in Epe.”

Stuur de oplossing voor 30 juni in naar info@koppelswoe.nl en maak kans op een bijzonder prijzenpakket, beschikbaar gesteld door Ampt Epe. De antwoorden en de uiteindelijke winnaar worden in de eerste week van juli bekendgemaakt via de website en social media van Koppel-Swoe.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet