Rikie van Duuren genomineerd

Rikie van Duuren genomineerd

Rikie van Duuren constateerde had naast een drukke baan en het werk in de huishouding behoefte om haar leven meer inhoud te geven. “Dat kreeg ik van huis uit mee en ik heb daar vervolg aan gegeven. Ik kom van de boerderij, zoals dat heet. Bij mijn ouders was het heel normaal dat mensen die bestellingen ophaalden een hapje mee aten. En voor bezoek maakten ze veel tijd. Vriendinnetjes logeerden maar wat graag bij ons.”

Dat mag je wel zeggen. Inmiddels maakt ze zich als vrijwilligster op diverse fronten verdienstelijk voor de gemeenschap. In eerste instantie oor de Buurtraad Geerstraat. “Ik heb daar diverse klussen gedaan, vooral voor de Ouderensoos waar we met een drietal twintig jaar aan hebben getrokken. Naast spelletjesmiddagen regelden we sprekers die over diverse onderwerpen hun zegje deden.”

Vakantieweek
Veeljarig is ze verbonden aan de vakantieweek die de gezamenlijke kerken uit Epe en Vaassen organiseren. Eerst in het Roosevelthuis en sinds enige tijd in het nieuwe Hydepark. “We kunnen zo mensen die minder mobiel zijn een mooie week bezorgen. Voor een aantal van hen is het hun eerste vakantie. Met 28 vrijwilligers kunnen we 40 inwoners van de gemeente Epe een week laten bijtanken.” Rikie geniet er met volle teugen van en dat begint al bij de voorbereidingen.

In het streek museum Hagedoorns Plaatse helpt ze ook een handje mee. Dat geldt eveneens voor het meewerken aan bloemschikken en wandelen als ze daar door deze of gene organisatie om wordt gevraagd.

Voedselbank
De meeste tijd stopt ze in de Voedselbank Epe-Heerde. Daar is ze een groot deel van de week bij betrokken als katalysator van een hechte groep die volledig op elkaar is ingespeeld. Rikie is daarin de rechterhand van Thea en Rob van Amersfoort. “Het afgelopen jaar was bijzonder hectisch. Van 47 cliënten groeide het naar 83, dus bijna een verdubbeling.
Dat had alles te maken met sterk gestegen (energie)kosten en de komst van Oekraïners.
Doordat iedereen een tandje bij zette en met de hulp van supers en andere sponsoren hebben we niemand hoeven teleurstellen. Hier is sprake van een gunfactor.
We hebben een uitruil met Apeldoorn en wat over is gaat haar het Leger des Heilas. Je levert op die manier een bijdrage aan het voorkomen van voedselverspilling.”

Rikie is al met al tegen de twintig uur per week voor de samenleving in touw. “Ik heb een passie voor beeldhouwen, maar zet dat nog graag even in de ijskast om zolang de gezondheid het toelaat vrijwilligerswerk te verrichten. Dat geeft me heel veel energie.’

Dit vind je misschien ook interessant!

EpeDoet! en De Ventwagen

28 november 2023
EpeDoet! is woensdag 22 november 2023 vanaf 11.00 uur te vinden bij De Ventwagen van De Passerel. DeVentwagen staat van 11.00 tot 11.45 uur bij...
Meer lezen?

EpeVertelt! De Luisterlijn

16 november 2023
EpeVertelt! is een rubriek waarbij EpeDoet! mensen uitnodigt die vertellen over het vrijwilligerswerk dat zij doen. Deze keer gingen we in gesprek met een vrijwilliger...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet