Rond de wereld in vier gerechten bij Groet en Ontmoet

Rond de wereld in vier gerechten bij Groet en Ontmoet

VAASSEN – Het gebeurt niet elke dag dat je tijdens een avondmaal zowel Nederlands, Italiaans, Iraans en Afghaans eet. Maar dat was het menu afgelopen donderdag 9 juli bij Groet en Ontmoet in Wijksteunpunt Bloemfontein. De 15 deelnemers bereidden samen de heerlijke gerechten voor en nuttigden deze gezamenlijk, begeleid door vrijwilligers Amber, Wieda Klaasje en Amelia.

Het Nederlandse voorafje was vooral gezond en bestond uit prikkers met kaas, komkommer en tomaat. Terwijl mensen begonnen aan de wat steviger Iraanse koekoe, een broodrol met gehakt, sperziebonen, aardappelen en uien, stonden ondertussen de Afghaanse en Italiaanse gerechten al op te warmen in de oven. Kruidige geuren verspreidden zich vanuit de keuken door de ruimte. De laatste twee gangen waren achtereenvolgens een gerecht van gehakt en ui in bladerdeeg en sardientjes met mozzarella-kaas. Heerlijk!

Tussen de levendige gesprekken hoorden men daarom regelmatig: ‘Hmm!’ en ‘lekker!” De maaltijd verenigde niet alleen twee continenten, maar ook de aanwezigen onder wie mensen met Afghaanse, Iraanse en andere achtergronden. Er was genoeg voor iedereen en een volgende keer wacht nieuwkomers ongetwijfeld iets nieuws in de oven of in de pan. Samen eten verbindt en letterlijk en figuurlijk. Voldaan verlieten de deelnemers deze gezellige avond, die zeker een vervolg zal krijgen.

Groet en Ontmoet is bedoeld om mensen met en zonder een beperking de mogelijkheid te bieden om, onder begeleiding, anderen te ontmoeten, vriendschap te sluiten en te onderhouden.

Op 3 September gaat het seizoen weer van start met een spelletjes avond.

In de even weken wordt op donderdagavond van 19.30 tot 21.00 uur een Groet en Ontmoet avond gehouden in het Wijksteunpunt Bloemfontein. Meedoen aan de activiteit van de avond mag, maar hoeft niet. Deelname aan deze avond kost niets, u betaalt alleen maar voor uw consumpties.

Voor informatie kunt u terecht bij Fabiënne Zoetbrood. Telefonisch bereikbaar op 0578-676767 of 06-51942209. Mailadres: f.zoetbrood@koppelepe.nl

groet_ontmoet2

 

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet