Scouting Buys Ballot ontvangt Jo Post prijs

Scouting Buys Ballot ontvangt Jo Post prijs

De Jo Postprijs 2022 is toegekend aan de scouting Buys Ballot. Het gaat om een groep kinderen van 5-18 jaar die bij hun zaterdagse activiteiten werden verrast door de jury onder aanvoering van wethouder Lia de Waard-Oudesluijs.

De jury stelde in haar rapport vast dat het werk binnen de scouting wordt gedragen door met name veel jonge vrijwilligers. “Ze dragen een grote verantwoordelijkheid tijdens opkomst en kampen. Kinderen krijgen iets mee voor hun leven.

Scouting draagt bij aan basisvorming en discipline. Dat geldt ook voor kinderen die zogezegd buiten de boot vallen. Vanuit scouting is aandacht voor de natuur.”

Boegbeeld
Wethouder De Waard toonde zich verheugd dat na twee jaar van onderbreking door corona de uitreiking weer kon plaats vinden. Een prijs die is vernoemd naar Jo Post, een boegbeeld van vrijwilligersinzet.
“Als deze prijs ontvangt ben je dus hét boegbeeld van inzet door vrijwilligers. Scouting voldoet aan de kernwaarden samen, iets mee geven voor het leven en de toekomst.”

De prijs bestaat uit een kunstwerk als wisseltrofee en een kleinere uitvoering ervan die in de prijzenkast kan worden gezet plus een oorkonde.

 

 

 

Dit vind je misschien ook interessant!

Prokkelstagedag 8 juni 2023

2 juni 2023
Koppel-Swoe organiseert samen met de Passerel en de JP van den Bent Stichting voor de 11e keer de landelijke Prokkelstagedag voor mensen met een beperking...
Meer lezen?

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon organiseren al meer dan tien jaar een Nationale Buitenspeeldag. Dit jaar is het zover op woensdag 14 juni. Op drie...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet