Soroptimistclub schenkt € 2000,- aan VoorleesExpress

Soroptimistclub schenkt € 2000,- aan VoorleesExpress

Op donderdag 7 april werd namens Soroptimistclub Hattem – Epe SHE een cheque van € 2000,- overhandigd aan Marian Kemper en Mariska van Elst van Koppel voor steun aan het project De VoorleesExpress.

Dit project stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. De VoorleesExpress stelt ouders in staat om de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren – op hun eigen manier. Twintig weken lang komt een vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Het gaat hierbij om kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme thuisomgeving. De vrijwilliger introduceert het voorleesritueel bij het gezin. De ouders krijgen handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en boeken een blijvende plek te geven in het dagelijks leven. In de gemeente Epe zijn op dit moment 15 gezinnen gematcht met een voorlezer. Voor de nieuwe cyclus, die na de zomervakantie start, zijn alweer aanmeldingen binnen.

boekenpakket voor voorleesexpress

Een aantal voorleesboeken vormden samen de cheque. Naast het geldbedrag ontving De VoorleesExpress Epe ook nog een grote stapel voorleesboeken. Soroptimistclub SHE heeft zich voor 3 jaar aan dit project verbonden.

Bekijk ook de Facebookpagina van VoorleesExpress Epe

Over Soroptimisten

Soroptimisten zijn vakvrouwen die zich inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en kinderen. De Unie maakt deel uit van de serviceorganisatie Soroptimist International en kent een wereldwijd netwerk van bijna 100.000 vrouwen, verspreid over een groot aantal landen in alle continenten. In Nederland zijn in vele steden en regio’s clubs gevestigd met tevens een club in Curaçao en Suriname. Meer info: website & Facebookpagina

 

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet